De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cranberrysaus recept

Cranberrysaus kan niet ontbreken tijdens een klassiek kerstdiner. Maak dit supermakkelijke recept van 24Kitchen binnen 15 minuten.

15 MIN
cranberrysaus

Een recept van

Cranberrysaus is heerlijk bij vlees en mag niet ontbreken tijdens jouw kerstdiner van 2022. Een zelfgemaakte cranberrysaus is nóg lekkerder, dus snel aan de slag!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de cranberries samen met de ingrediënten tot de cranberries open beginnen te knappen.
  2. Haal het pannetje van het vuur en roer 1 minuut rustig door. Nu heb je cranberry compote. Ga door met stap 3 voor cranberrysaus.
  3. Roer met een garde stevig door de saus om het iets smeuïger te maken. Wil je liever een gladdere massa, gebruik dan een blender. Je kunt er ook cranberrysap van maken door het aan te lengen tot het zo vloeibaar is dat het makkelijk te drinken is. 

Hoe lang kan je cranberrysaus bewaren?

Cranberrysaus is een week houdbaar in de koelkast. Haal voor gebruik wel uit de koelkast, want het wordt wat dikker door de kou. Wil je de cranberrysaus langer bewaren? Je kunt de cranberrysaus ook invriezen en 3 á 4 maanden in de vriezer bewaren.

De lekkerste gerechten met cranberrysaus

Cranberrysaus kun je in allerlei klassiekers verwerken:

  • Met kwartels gestoofd in druivensap met cranberrysaus gooi je geheid hoge ogen. Een perfect voorgerecht dat veel voeten in aarde lijkt te hebben, maar waarvoor je werkelijk maar een uurtje achter de pannen staat.
  • Als je het over klassiekers hebt voor het kerstdiner, dan heb je het dikwijls over kalkoen of rollade. Maar wat dacht je van de perfecte liefdesbaby: kalkoenrollade met cranberrysaus. Dit recept is net een tandje moeilijker om te maken, maar Kerst is er toch ook voor om je kookniveau een tikkie op te krikken?
  • Een ander heerlijk gerecht om met cranberrysaus te maken is de makkelijke winterse salade die zelfs binnen een half uur op tafel staat.
  • Fan van cranberrysaus, fan van cheesecake én fan van witte chocolade? Sluit dan je maaltijd af met de witte chocolade cheesecake met cranberrysaus. Niet al te moeilijk, maar ook niet zonder uitdaging.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker