Cranberrysaus kan niet ontbreken tijdens een traditioneel kerstdiner. Cranberries zijn een mooi, lokaal product waar Terschelling - bij toeval eigenlijk - vol mee staat en waar ze als enige plek op aarde nog handmatig geplukt worden. Daarom zochten we contact met Terschelling Cranberries voor hét cranberrysaus recept.

Zo maak je zelf een overheerlijke cranberrysaus

Een recept voor cranberrysaus is eigenlijk precies hetzelfde als het recept voor cranberry compote, weet Hans van Keulen van Terschelling Cranberries ons te vertellen. Alleen is cranberrysaus de vloeibare variant.

Als zij daar cranberrysaus maken, dan doen zij dat het liefst naar eigen, traditionele recept. En dan kom je er ineens achter dat cranberrysaus maken hartstikke makkelijk blijkt te zijn!

Ingredienten

4
Personen

  • 150 g verse cranberries
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 50 ml honing
  • 1 mespuntje zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:

Verwarm de cranberries samen met de ingrediënten tot de cranberries open beginnen te knappen.

Stap 2:

Haal het pannetje van het vuur en roer 1 minuut rustig door. Nu heb je cranberry compote. Ga door met stap 3 voor cranberrysaus.

Stap 3:

Roer met een garde stevig door de saus om het iets smeuïger te maken. Wil je liever een gladdere massa, gebruik dan een blender. Je kunt er ook cranberrysap van maken door het aan te lengen tot het zo vloeibaar is dat het makkelijk te drinken is. 

De lekkerste gerechten met cranberrysaus

Cranberrysaus kun je in allerlei klassiekers verwerken:

  • Met kwartels gestoofd in druivensap met cranberrysaus gooi je geheid hoge ogen. Een perfect voorgerecht dat veel voeten in aarde lijkt te hebben, maar waarvoor je werkelijk maar een uurtje achter de pannen staat.
  • Als je het over klassiekers hebt voor het kerstdiner, dan heb je het dikwijls over kalkoen of rollade. Maar wat dacht je van de perfecte liefdesbaby: kalkoenrollade met cranberrysaus. Dit recept is net een tandje moeilijker om te maken, maar Kerst is er toch ook voor om je kookniveau een tikkie op te krikken?
  • Een ander heerlijk gerecht om met cranberrysaus te maken is de makkelijke winterse salade die zelfs binnen een half uur op tafel staat.
  • Fan van cranberrysaus, fan van cheesecake én fan van witte chocolade? Sluit dan je maaltijd af met de witte chocolade cheesecake met cranberrysaus. Niet al te moeilijk, maar ook niet zonder uitdaging.

Geef je waardering

978
cranberrysaus