Cheesecake
Smelt de boter in een pan. Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine en roer door de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep het biscuitmengsel op de bodem en druk goed aan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de vanille met de slagroom, mascarpone, roomkaas en suiker. Smelt de chocolade au-bain marie en spatel de chocolade door het roomkaasmengsel. Schep dit mengsel op de biscuitbodem en laat 6-7 uur opstijven in de koelkast.
Cranberrysaus
Rasp de limoen en pers de limoen uit. Kook de port samen met de suiker, limoensap, -rasp en cranberries tot de cranberries open springen en het vocht stroperig is. Dit kan tussen de 15-30 minuten duren. Laat afkoelen.
Serveren
Serveer de cheesecake op een taartplateau en schep de saus er op.
TIP: garneer eventueel met fruit van het seizoen.
0 reacties