Red velvet cake
-
Verwarm de oven voor op 180˚C.
-
Zeef de bloem boven een kom. Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en romig, klop de eieren erdoor.
-
Roer in een kommetje de cacao, vanille-extract, kleurstof en evt. een scheutje water tot een glad papje. Mix door het botermengsel. Meng het zout door de karnemelk.
-
Mix eenderde van de bloem door het beslag, dan de helft van de karnemelk, eenderde van de bloem, de overige karnemelk en tot slot de laatste bloem.
-
Meng in een kommetje de baking soda met de azijn en mix, zodra het bruist, door het beslag. Verdeel het beslag over de springvormen en bak circa 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Alternatief: verdubbel het recept voor de cake en bak daarmee 4 dunne lagen in een springvorm van 24 cm.
-
Mix ondertussen voor de cream cheese frosting de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Doe in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
-
Haal de cakes uit de oven en laat helemaal afkoelen. Halveer beide cakes overlangs (als je springvormen van 18 cm gebruikt). Maak lagen met frosting ertussen. Bestrijk of spuit de hele taart rondom met frosting en laat opstijven in de koelkast.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
2 reacties
Goed om te horen dat de taart in de smaak valt! Antwoord op je vraag: gebruik gel- of pastakleurstof, liever geen vloeibare. Vloeibare kleurstof is vaak te slap en je hebt er veel van nodig. Gekleurde gel is supergeconcentreerd. Met een paar druppels is je beslag al snel knalrood.
Tip: voeg de kleurstof toe aan de natte ingrediënten; zo mengt het gelijkmatiger door.
Groeten,
Team-24Kitchen