De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

red velvet cake

Red velvet cake is populair! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze Amerikaanse topper zelf kan maken.
30 min voorbereidingstijd
35 min oventijd
Red velvet cake

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Red velvet cake heeft de afgelopen jaren de harten gestolen in ons kikkerlandje. De smeuïge cake wordt afgetopt met een heerlijke frosting. Een goed idee voor een verjaardag, alhoewel wij 'm iedere dag zouden kunnen eten."

Bereidingswijze

Red velvet cake

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  2. Zeef de bloem boven een kom. Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en romig, klop de eieren erdoor.

  3. Roer in een kommetje de cacao, vanille-extract, kleurstof en evt. een scheutje water tot een glad papje. Mix door het botermengsel. Meng het zout door de karnemelk.

  4. Mix eenderde van de bloem door het beslag, dan de helft van de karnemelk, eenderde van de bloem, de overige karnemelk en tot slot de laatste bloem.

  5. Meng in een kommetje de baking soda met de azijn en mix, zodra het bruist, door het beslag. Verdeel het beslag over de springvormen en bak circa 35 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Alternatief: verdubbel het recept voor de cake en bak daarmee 4 dunne lagen in een springvorm van 24 cm.

  6. Mix ondertussen voor de cream cheese frosting de boter met de roomkaas en voeg in delen de poedersuiker toe. Doe in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.

  7. Haal de cakes uit de oven en laat helemaal afkoelen. Halveer beide cakes overlangs (als je springvormen van 18 cm gebruikt). Maak lagen met frosting ertussen. Bestrijk of spuit de hele taart rondom met frosting en laat opstijven in de koelkast.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Welke natuurlijke kleurstof kan ik gebruiken voor red velvet cake?

Voor een natuurlijke rode kleur kun je bietensap of granaatappelconcentraat gebruiken. Ze geven een roze tot roodbruine tint, zeker met wat zuur zoals citroen of azijn. Houd er wel rekening mee dat de kleur minder intens is dan bij gelkleurstof.

Miniatuurvoorbeeld

Wat zijn de ingrediënten voor een red velvet cake?

Een red velvet cake bestaat in de basis uit bloem, cacao, karnemelk, eieren, suiker, olie, azijn, vanille en rode kleurstof (vaak een gelkleurstof). De klassieke topping is een romige cream cheese frosting van roomkaas, boter en poedersuiker.

Miniatuur

Wat voor smaak is red velvet?

Red velvet heeft een subtiele chocoladesmaak door de 2 eetlepels cacao. De roomkaasfrosting maakt de red velvet cake fris-zuur. De structuur is zacht en luchtig.

red velvet cinnamon rolls

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Heerlijke favorite taart hier maar krijg hem niet echt rood heb met kleurstof gedaan wel extra toegevoegd om hem wat meer kleur te krijgen en keer bietensap geprobeerd maar helaas geen beter resultaat😅 goede tip?
Guus De Waal
20-05-2023
Hi Guus,

Goed om te horen dat de taart in de smaak valt! Antwoord op je vraag: gebruik gel- of pastakleurstof, liever geen vloeibare. Vloeibare kleurstof is vaak te slap en je hebt er veel van nodig. Gekleurde gel is supergeconcentreerd. Met een paar druppels is je beslag al snel knalrood.

Tip: voeg de kleurstof toe aan de natte ingrediënten; zo mengt het gelijkmatiger door.

Groeten,

Team-24Kitchen
24 kitchen
24-04-2025

Ook lekker