Shepherd's pie
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Prik de aardappelen in met de punt van een mes of een vork.
-
Leg de ongeschilde aardappels op een bakplaat en pof ze tenminste 75 minuten tot ze volledig gaar zijn.
-
Halveer de aardappels en lepel het zachte deel uit de schil. Doe dit in de pureeknijper en knijp boven een pan uit.
-
Verwarm in een steelpan de melk en de slagroom en schenk beetje-bij-beetje bij de puree tot gewenste dikte (mag vrij dun). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
-
Voeg de koude klontjes boter één voor één toe en meng door voor extra glans en smeuïgheid van de puree. Zet weg tot gebruik.
-
Pel en snipper de ui en knoflook en snijd extra fijn. Schil en snijd de peen en bleekselderij in kleine blokjes.
-
Verhit een grote pan met de roomboter en bak het gehakt met wat zout en de salie, tijm en rozemarijn.
-
Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en laat 15 minuten op laag vuur sudderen.
-
Blus af met rode wijn en voeg worcestershiresaus toe. Voeg vervolgens het lamsfond toe en stoof minimaal 10 minuten mee.
-
Voeg tot slot de tuinerwten toe, verwarm en haal de pan van het vuur.
-
Verdeel het gehaktmengsel over de schaaltjes (of ovenschaal) en schep de puree erover.
-
Zet de oven op grillstand en grill de shepherd's pie nog een paar minuten tot de puree goudbruin is.
Winterse salade
-
Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de appel in blokjes. Rooster de walnoten.
-
Meng voor de dressing mosterd met rasp- en sap van een citroen, druppel de olijfolie erbij en voeg suiker, zout en peper toe.
-
Hak de walnoten grof.
-
Verdeel de spinazie over een schaal, meng met de helft van de dressing en voeg de rode ui, appel en walnoten toe. Serveer met de resterende dressing.
0 reacties