De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Shepherd's pie

Dit is een regelrechte Ierse klassieker en in de Brigade laat Hugo precies zien hoe je het klaarmaakt. 

60 min. voorbereidingstijd
75 min. oventijd
Direct naar recept
shepherd's pie

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Dit gerecht brengt mij regelrecht weer terug naar Ierland. Het is weer net alsof ik midden in de groene weides sta."

Bereidingswijze

Shepherd's pie

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Prik de aardappelen in met de punt van een mes of een vork.

  3. Leg de ongeschilde aardappels op een bakplaat en pof ze tenminste 75 minuten tot ze volledig gaar zijn. 

  4. Halveer de aardappels en lepel het zachte deel uit de schil. Doe dit in de pureeknijper en knijp boven een pan uit.

    Een pureeknijper zorgt voor extra smeuïge aardappelpuree. Als je liever grof wil dan kan je de aardappels ook stampen.

  5. Verwarm in een steelpan de melk en de slagroom en schenk beetje-bij-beetje bij de puree tot gewenste dikte (mag vrij dun). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. 

  6. Voeg de koude klontjes boter één voor één toe en meng door voor extra glans en smeuïgheid van de puree. Zet weg tot gebruik. 

  7. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd extra fijn. Schil en snijd de peen en bleekselderij in kleine blokjes. 

  8. Verhit een grote pan met de roomboter en bak het gehakt met wat zout en de salie, tijm en rozemarijn.

  9. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en laat 15 minuten op laag vuur sudderen. 

  10. Blus af met rode wijn en voeg worcestershiresaus toe. Voeg vervolgens het lamsfond toe en stoof minimaal 10 minuten mee. 

    Laat vooral het gehakt nog wat langer stoven. Daar wordt je shepherd's pie alleen maar lekkerder van!

  11. Voeg tot slot de tuinerwten toe, verwarm en haal de pan van het vuur.

  12. Verdeel het gehaktmengsel over de schaaltjes (of ovenschaal) en schep de puree erover. 

  13. Zet de oven op grillstand en grill de shepherd's pie nog een paar minuten tot de puree goudbruin is.

Winterse salade

  1.  Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de appel in blokjes. Rooster de walnoten.

  2. Meng voor de dressing mosterd met rasp- en sap van een citroen, druppel de olijfolie erbij en voeg suiker, zout en peper toe.

  3. Hak de walnoten grof.

  4. Verdeel de spinazie over een schaal, meng met de helft van de dressing en voeg de rode ui, appel en walnoten toe. Serveer met de resterende dressing. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.