De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomatada met chorizo

Een heerlijk gerecht met een Portugese twist. Ga gauw aan de slag met dit recept van Jet. Ze maakt het in haar programma Lekker Snel!

30 min voorbereidingstijd
10 min oventijd
tomatada

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Voor de oplettende kijker lijkt de tomatada erg op een shakshuka. Het verschil in de gerechten zit ‘m vooral in de kruiden. In een shakshuka zit onder andere komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Bij een tomatada wordt de smaak vooral gekenmerkt door Provençaalse kruiden en chorizo.”

Bereidingswijze

Tomatada met chorizo

  1. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui op laag vuur. 

  2. Snijd intussen 1 teen knoflook fijn en bak mee. Snijd de aubergine in blokjes van ca. 2 cm en voeg toe. 

  3. Snijd de chorizo doormidden, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de chorizo, paprikapoeder en Provençaalse kruiden toe en bak mee. 

  4. Hak de olijven grof. Verwijder eventueel de pitten en voeg toe aan de pan

  5. Verwijder eventueel de pitten uit de kalamata-olijven door er met de platte kant van je mes een klap op te geven. Hak de olijven grof en voeg toe aan de pan.

  6. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 2 cm en voeg samen met de tomatenblokjes uit blik toe aan de pan. Meng goed door en stoof het geheel in 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur. 

  7. Roer de witte-wijnazijn door de tomatensaus. 

  8. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Stoof de eieren met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Haal dan de deksel er af en zet het vuur uit. Bestrooi met peper en zout. 

  9. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de tomatada met de peterselie en serveer met het knoflookbrood. 

Knoflookbrood

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd het stokbrood in schuine plakken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak in 10 min. in de oven knapperig.

  3. Halveer 1 teentje knoflook en wrijf lichtjes met de snijkant over het brood.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker