Tomatada met chorizo
-
Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui op laag vuur.
-
Snijd intussen 1 teen knoflook fijn en bak mee. Snijd de aubergine in blokjes van ca. 2 cm en voeg toe.
-
Snijd de chorizo doormidden, halveer in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de chorizo, paprikapoeder en Provençaalse kruiden toe en bak mee.
-
Hak de olijven grof. Verwijder eventueel de pitten en voeg toe aan de pan
-
Verwijder eventueel de pitten uit de kalamata-olijven door er met de platte kant van je mes een klap op te geven. Hak de olijven grof en voeg toe aan de pan.
-
Snijd de tomaten in blokjes van ca. 2 cm en voeg samen met de tomatenblokjes uit blik toe aan de pan. Meng goed door en stoof het geheel in 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur.
-
Roer de witte-wijnazijn door de tomatensaus.
-
Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Stoof de eieren met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Haal dan de deksel er af en zet het vuur uit. Bestrooi met peper en zout.
-
Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de tomatada met de peterselie en serveer met het knoflookbrood.
Knoflookbrood
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd het stokbrood in schuine plakken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak in 10 min. in de oven knapperig.
-
Halveer 1 teentje knoflook en wrijf lichtjes met de snijkant over het brood.
0 reacties