De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kalkoenrollade

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kalkoenrollade

Bereidingswijze

Sla de kalkoenborst plat. Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar. Leg hierin de kalkoenborst en laat lekker een nacht marineren.

Rasp de clementine en pers het sap eruit. Voor de saus van cranberries gaan alle ingrediënten in een pannetje bij elkaar. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Roer de cranberries stuk met een houten lepel en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aardappels in parten. Snijd de sjalotten in vieren en sla de knoflookteentjes plat. Pak een ovenschaal en doe daarin de groenten. Besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Strooi over de aardappels de griesmeel.

Spoel de kalkoenborst af. Dep droog. leg met de verkant naar beneden op een plank. Breng een laagje cranberrysaus aan op de binnenkant van de borst.

Rol de borst op tot een rollade en bind op met touw.

Leg de kalkoenborst op de groenten en zet een 1 uur en 10 minuten in de oven. Laat op z'n minst 15 minuten rusten voordat je de kalkoen aansnijd.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.