Kalkoenrollade

24
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Sla de kalkoenborst plat. Meng voor de marinade alle ingrediënten door elkaar. Leg hierin de kalkoenborst en laat lekker een nacht marineren.

Rasp de clementine en pers het sap eruit. Voor de saus van cranberries gaan alle ingrediënten in een pannetje bij elkaar. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Roer de cranberries stuk met een houten lepel en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aardappels in parten. Snijd de sjalotten in vieren en sla de knoflookteentjes plat. Pak een ovenschaal en doe daarin de groenten. Besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Strooi over de aardappels de griesmeel.

Spoel de kalkoenborst af. Dep droog. leg met de verkant naar beneden op een plank. Breng een laagje cranberrysaus aan op de binnenkant van de borst.

Rol de borst op tot een rollade en bind op met touw.

Leg de kalkoenborst op de groenten en zet een 1 uur en 10 minuten in de oven. Laat op z'n minst 15 minuten rusten voordat je de kalkoen aansnijd.

Ingredienten

4
Personen

Marinade

  • 1.5 kg kalkoenborst
  • 0.5 l karnemelk
  • 1 mespunt gemalen nootmuskaat
  • 1 mespunt gemalen kaneel
  • 0.5 tl anijszaad
  • 3 kruidnagels

Cranberrysaus

  • 150 g cranberries
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 75 ml water
  • 1 clementine
  • 1 mespunt gemalen gember
  • 5 takjes tijm

Groenten

  • 6 grote biologische aardappels
  • 5 takjes tijm
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el griesmeel
  • olijfolie

Extra nodig

  • ovenschaal
  • keukentouw
Geef je waardering
24