Winterse salade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Cranberrysaus

  • Breng in een pan de cranberries, suiker en het bessensap aan de kook. Kook in circa 20 minuten tot een saus.

Brood en bacon

  • Snijd het Turks brood in gelijke repen. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de plakjes bacon en het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Camembert

  • Snijd de camembert in 8 gelijke puntjes.
  • Strooi de bloem op een bordje.
  • Kluts het ei in een kommetje.
  • Strooi het paneermeel op een bordje.
  • Wentel de camembert door de bloem, het ei en het paneermeel.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de camembert in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de camembert uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Salade

  • Was en pluk de eikenbladsla.
  • Halveer de witlof in de lengte, verwijder eventueel de kern en snijd de witlof in gelijke stukken.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een grote kom de eikenbladsla, witlof, radijs en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Leg het brood op borden en verdeel de salade en de bacon erover. Leg de camembert erop en lepel de saus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Winterse salade

  • 250 g cranberries
  • 4 el suiker
  • 100 ml bessensap
  • 1 Turks brood
  • olijfolie om in te bakken
  • 150 g bacon
  • 200 g camembert
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 100 g paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 1 krop eikenblad
  • 2 stronken witlof
  • 1 bosje radijs
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
Geef je waardering
0