- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
Cranberrysaus
- Breng in een pan de cranberries, suiker en het bessensap aan de kook. Kook in circa 20 minuten tot een saus.
Brood en bacon
- Snijd het Turks brood in gelijke repen. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel de plakjes bacon en het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Camembert
- Snijd de camembert in 8 gelijke puntjes.
- Strooi de bloem op een bordje.
- Kluts het ei in een kommetje.
- Strooi het paneermeel op een bordje.
- Wentel de camembert door de bloem, het ei en het paneermeel.
- Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de camembert in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de camembert uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.
Salade
- Was en pluk de eikenbladsla.
- Halveer de witlof in de lengte, verwijder eventueel de kern en snijd de witlof in gelijke stukken.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Meng in een grote kom de eikenbladsla, witlof, radijs en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Leg het brood op borden en verdeel de salade en de bacon erover. Leg de camembert erop en lepel de saus eroverheen.
0 reacties