Hasselback-aardappelen
-
Verhit de oven tot 180 °C.
-
Was de aardappels (snijd grotere doormidden en leg ze op de platte kant). De makkelijkste manier om ze te snijden is tussen twee houten lepels, zodat je niet helemaal erdoorheen gaat. Snijd de aardappels met ½ cm tussenruimte, tot op de handvatten van de lepels, in en leg ze in een grote braadslede.
-
Besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, bestrooi ze met zeezout en zwarte peper, en zet ze 1 uur in de oven, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Worstjes
-
Draai de worsten in het midden een paar slagen zodat je ze netjes doormidden kunt snijden. Nu vind ik het altijd leuk om met een scherp mes sneetjes erin te maken die je met diverse smaakmakers kunt vullen, om de worsten nog lekkerder te maken.
-
Snijd de plakjes spek doormidden en duw met de platte kant van je mes op het plakje om ze zo lang mogelijk te maken.
-
Leg een worstje op elk plakje, rol het spek eromheen en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker of puntig takje rozemarijn.
-
Leg de verpakte worstjes tussen de afgekoelde aardappels, dek de slede af en zet hem een nacht in de koelkast.
Serveren
-
Verhit de oven tot 190 °C.
-
Pel de tenen knoflook, stamp ze met een snufje zout fijn in een vijzel, meng de polenta erdoor en rasp de walnoten erbij.
-
Strooi het mengsel over de aardappels en besprenkel het geheel met 1 eetlepel olie.
-
Bak de aardappels 1 uur in de oven, of tot ze heet en crispy, en de worstjes goudbruin en gaar zijn.
0 reacties