De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hasselback-knolselderij

Zoek je een vegetarisch hoofdgerecht voor de kerstdagen? Maak dan deze hasselback-knolselderij van Miljuschka.

135 min kooktijd
Snel met Mil kerst Hasselback-knolselderij

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze hasselback-knolselderij is een variant op de populaire hasselback-aardappelen. Dit heerlijke gerecht maak je gemakkelijk voor de feestdagen met mijn recept.

Bereidingswijze

Hasselback-knolselderij 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd een stukje van de onderkant van de knolselderij af en leg op een snijplank. Snijd de knolselderij in de lengte in schijfjes van een ½ cm maar houd 2 cm aan de onderkant over.   

  2. Leg de twee knolselderij los van elkaar op een stuk aluminiumfolie. Smeer in met de paprikapoeder, olie en boter. Verdeel de laurier en salie tussen de schijven. Pak de knolselderij stevig in met het folie.

  3. Zet de ingepakte knolselderij in het midden van de oven en rooster voor 90 minuten. Open dan het aluminiumfolie en bedruip de knol met de gesmolten boter. Rooster dan in 30 minuten goudbruin zonder folie.  

    De knolselderij is gaar wanneer je er makkelijk in kan prikken met een mes. 

Romesco 

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat de paprika’s uitlekken. Snijd het brood grof. Pel de knoflook. Doe alle ingredienten in de blender en maal tot een grove saus. Breng eventueel op smaak zout en peper. 

  2. Rasp de Parmezaanse kaas. Lepel de romesco op een mooie schaal. Leg de hasselback-knolselderij erop en verdeel de Parmezaanse kaas erover. 

    ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker