De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roodlofsalade met citrusvruchten

Hoe leuk is het om met de feestdagen een kerstkrans op tafel te hebben? Met dit recept van MIljuschka maak je het makkelijk en snel.

20 MIN
Snel met Mil kerst Roodlofsalade met citrusvruchten

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Tover een feestje op tafel met deze kerstkrans-salade. Ik deel mijn gemakkelijke recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge pan. Verwijder de witte vliezen van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Snijd boven een kom. Het sap heb je nodig voor de dressing. Verwijder ook de witte vliezen van de grapefruit en snijd in parten. 

  2. Haal de blaadjes van de roodlof en leg ze in kransvorm op een grote serveerschaal. Leg de waterkers, plakjes sinaasappel en partjes grapefruit tussen de roodlof. 

  3. Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een kom, proef en breng op smaak met zout en peper. 

  4. Scheur de bollen mozzarella in grove stukken en leg ze rond de salade. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade en bestrooi met de granaatappelpitjes en hazelnoten. Lepel de helft van de dressing over de salade en doe de rest in een kommetje ernaast.  

    ONTDEK HIER ALLE ANDERE MAKKELIJKE KERSTRECEPTEN

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker