Stappenplan
-
Hak de hazelnoten grof. Rooster de hazelnoten in een droge pan. Verwijder de witte vliezen van de bloedsinaasappels en snijd in plakken. Snijd boven een kom. Het sap heb je nodig voor de dressing. Verwijder ook de witte vliezen van de grapefruit en snijd in parten.
-
Haal de blaadjes van de roodlof en leg ze in kransvorm op een grote serveerschaal. Leg de waterkers, plakjes sinaasappel en partjes grapefruit tussen de roodlof.
-
Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een kom, proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Scheur de bollen mozzarella in grove stukken en leg ze rond de salade. Verdeel de basilicumblaadjes over de salade en bestrooi met de granaatappelpitjes en hazelnoten. Lepel de helft van de dressing over de salade en doe de rest in een kommetje ernaast.
0 reacties