De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champignonroomsaus

Champignonroomsaus maken is nog nooit zo eenvoudig geweest met dit recept. Heerlijk met een stukje vlees.

20 MIN
champignonroomsaus

Een recept van

Champignonroomsaus is een saus die heerlijk smaakt met een stukje biefstuk of een varkenshaasje, maar kan ook goed geserveerd worden met tagliatelle en rucolapesto. Vanaf nu maak je hem altijd zelf, uiteraard met verse champignons

Bereidingswijze

Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakken.

Verwarm de roomboter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en fruit dit voor 2 minuten aan op middelhoog vuur. 

Voeg de champignons toe en bak circa 5 minuten mee.

Voeg de tarwebloem samen met een scheutje olijfolie toe aan de champignons. Roer goed door en bak circa 2 minuten. 

Los het halve blokje runderbouillon op in 100 milliliter gekookt water. Voeg de bouillon samen met de slagroom toe.

Breng de champignonroomsaus aan de kook. Laat hem op laag vuur indikken totdat hij de gewenste dikte heeft. 

Snijd de peterselie en voeg toe aan de champignonroomsaus. 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker