Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. 7 x Typisch Texas op je bord
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

7 x Typisch Texas op je bord

Kooktips
7 x Typisch Texas op je bord

Al reizend door Texas leer je vanzelf de keuken kennen, want eten is belangrijk voor de inwoners – en dus overal overvloedig aanwezig. Overvloed is meteen een volgend sleutelwoord, want zoals bekend gaat men over het algemeen voor groot en veel. En uitgesproken. Subtiele smaken kom je tegen in de fine dining restaurants, die een vlucht nemen in de grote steden, maar daarbuiten draait het vooral om vlees, frituur en zoet. Gezond? Misschien niet, maar uitbundig genieten is voor de Texanen eigenlijk minstens zo belangrijk, y’all.

BBQ
Mensen staan gerust uren in de rij voor de perfecte ribs of brisket. Toernooien worden regelmatig georganiseerd. In de supermarkt zie je gigantische stukken vlees, die in z’n geheel de barbecue op gaan. Texas is groot, dus regionale tradities bepalen de uiteindelijke smaak: waar de een zweert bij alleen zout en peper, kruidt de ander het vlees met uitbundige dry rubs vol zout, suiker, gedroogde kruiden en vaak ook wat gemalen koffie. Eén ding is zeker: Texas BBQ is altijd low and slow.

Broodje hamburger van de barbecue
Bavette met uienchutney

TexMex
Texas ligt in het zuiden van de Verenigde Staten, grenzend aan Mexico. Dat proef je terug. Terwijl de Mexicaanse keuken licht is, met veel gebruik van verse kruiden en groentes, citrus, vis en maïs, is de Amerikaanse Tex-Mex een zware variant met veel bonen, vlees en tortilla’s, gebruikt als fajita’s, taco’s of quesadilla’s. Wat wij in Nederland Mexicaans eten noemen, is in feite Tex-Mex, oftewel Texaans-Mexicaans.

Mexicaanse vistortilla’s
Guacamole

Taco’s als ontbijt
In Nederland hebben we een echte broodcultuur, in Texas geldt een taco-verslaving. Als ontbijt met roerei en kip, als lunch met vis, vlees, knapperige salades en heerlijke sauzen. Het liefst gehaald en genuttigd bij een stalletje of food truck op straat.

Gevulde taco’s
Taco’s voor kids

Gefrituurd
De gemiddelde Amerikaan is gek op frituren, en in Texas neemt deze gewoonte ongekende vormen aan. Schrik niet als je tomaten bestelt en deze gefrituurd in dik beslag aan je geserveerd worden. Belegde broodjes, candy bars, varkenshuid (chicharrón), donuts met bacon en wat eigenlijk niet: knapperig gepaneerd komt het uit het vet.

Fried apple pies
Donuts

Chili
Chili con carne, oftewel pepers met vlees, geldt als de grote trots van de Texaanse keuken, natuurlijk met invloeden uit Mexico. In Texas worden geen bonen toegevoegd en wordt niet altijd gehakt gebruikt, maar rustig gestoofd rundvlees. Pas op: pittig betekent hier bloedheet.

Chili con carne met guacamole en tomatensalsa
Chili con carne met drie kleuren paprika

Chicken Fried Steak
Het lijkt een beetje op onze schnitzel: een gefrituurde filet met knapperige paneerkorst. Gefrituurde kip kom je overal tegen in Amerika, maar in Texas zijn ze trots op ‘hun’ uitvinding Chicken Fried Steak. Geserveerd met aardappelpuree en (een klein beetje) groente staat dit gerecht op vele menukaarten.

Kipnuggets met zoetzure saus en coleslaw

Pecan Pie
Deze noot wordt uitgesproken als puh-kaahn (niet als pie-kan) in het zuiden van Amerika en is een geliefd ingrediënt in de zoete keuken van Texas. Pecan Pie wordt warm geserveerd, liefst met een bolletje ijs, en komt zowel uit de horeca-keuken als uit de ovens van de thuiskoks.

Pecan pie

7 x Typisch Texas op je bord

Ook interessant

  • Drie soorten gevulde eieren

    Gevulde eieren zijn het ideale hapje tijdens de borrel of brunch! Hugo deelt het basisrecept en 3 luxe gevulde eieren-variaties. Aan de slag!

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Hier moet je eten in Graz
    Nieuws
    Aangeboden door:
    Oostenrijk
  • Salade met yoghurtdressing

    In Buitengewoon BBQ laat Pitmaster X je zien hoe je deze makkelijke salade maakt.

    voorbereidingstijd 10 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Roel Westra
    Roel

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

    Aangeboden door:
    Napoleon
  1. 7x snelle courgette-recepten
  2. Gaspitten schoonmaken was nog nooit zo makkelijk
  3. BBQ-recepten die je nog niet eerder hebt gezien
  4. 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
  5. Etentje op de planning? 6x recept-tips
  6. 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
  7. Hoe open je een oester?
  8. Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
  9. Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
  10. Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
  11. Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
  12. Miljuschka's culinaire hotspots
  13. Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
  14. Deze snacks passen perfect bij kombucha
  15. Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
  16. Omelet maken: zo doe je dat
  17. Tip! 4x originele multicooker-recepten
  18. Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
  19. 4x comfort food uit de multicooker
  20. Hoe bak je een zalm?

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 06:45 - 07:15
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  2. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  3. 07:35 - 08:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  4. 08:00 - 08:35
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  5. 08:35 - 09:05
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  6. 09:05 - 09:35
    De Smaken van Oostenrijk
    (Nu op tv)
  7. 09:35 - 10:00
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  8. 10:00 - 10:35
    Rudolph's Bakery: De Bakfiets
    (Nu op tv)
  9. 10:35 - 11:10
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  10. 11:10 - 12:30
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  11. 12:30 - 13:00
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  12. 13:00 - 13:35
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  13. 13:35 - 14:35
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  14. 14:35 - 15:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  15. 15:00 - 15:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  16. 15:30 - 16:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  17. 16:05 - 16:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  18. 16:30 - 16:55
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  19. 16:55 - 17:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  20. 17:00 - 17:20
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  21. 17:20 - 18:00
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  22. 18:00 - 18:30
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  23. 18:30 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  24. 19:00 - 20:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  25. 20:00 - 21:15
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  26. 21:15 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  27. 22:15 - 22:50
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  28. 22:50 - 23:20
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  29. 23:20 - 23:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  30. 23:50 - 00:30
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  31. 00:30 - 01:30
    The F Word
    (Nu op tv)
  32. 01:30 - 02:40
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  33. 02:40 - 03:25
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  34. 03:25 - 03:50
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  35. 03:50 - 04:15
    Gino's Italy: Secrets of the South
    (Nu op tv)
  36. 04:15 - 04:40
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  37. 04:40 - 05:05
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  38. 05:05 - 05:30
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  39. 05:30 - 05:40
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  40. 05:40 - 06:00
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
  41. 06:00 - 06:25
    Mary Makes It Easy
    (Nu op tv)
  42. 06:25 - 06:55
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  43. 06:55 - 07:05
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  44. 07:05 - 07:25
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  45. 07:25 - 07:45
    Loïc: Zot van Koken
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C