Bavette met uienchutney

103
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Uienchutney
Snijd de uien in vieren in en leg er een takje tijm in. Besprenkel de uien met balsamicoazijn, honing, pimentpoeder en een snufje grof zeezout. Verpak de uien per stuk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg de uien tussen de kolen van de barbecue en laat ze in circa 30 minuten poffen. Haal de uien uit de kolen en laat ze circa 10 minuten afkoelen in aluminiumfolie. Halveer de uien, verwijder de schil en snijd de uien in stukjes. Rasp de appel en voeg toe.

Gemarineerde bavette
Ris de takjes tijm. Pel en hak de knoflook grof. Meng voor de marinade de tijm, knoflook, paprikapoeder en de olijfolie. Wrijf de bavette goed in met de marinade. Gril de bavette om en om bruin in circa 10 minuten. Verpak de bavette in aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Ingredienten

4
Personen

Uienchutney

  • 4 rode uien
  • 4 takjes tijm
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 0.5 tl pimentpoeder
  • 1 snufje grof zeezout
  • 1 appel

Gemarineerde bavette

  • 4 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 600 g bavette

Extra nodig

  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • rasp
Geef je waardering
103