Mexicaanse vistortilla's

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Halveer de rode paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken. Voeg toe aan de pan en bak circa 3 minuten mee.
  • Halveer de prei in de lengte. Was de prei onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukken.
  • Voeg de prei en bleekselderij toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, warm goed door en breng op smaak met versgemalen peper. Pureer de groente met een staafmixer fijn.
  • Giet de bonen af, spoel ze schoon en roer ze door de saus.
  • Warm de saus goed door. Laat de saus als hij te waterig is even inkoken tot de gewenste dikte.
  • Maak de makreel schoon, pluk het visvlees en roer door de saus. Maak de avocado’s schoon. Prak het vruchtvlees fijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verwarm de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verdeel de kaas, crème fraîche en de saus over de tortilla’s en rol ze op. Snijd ze diagonaal doormidden.

Serveren

  • Leg de tortilla’s op borden en serveer er een lepel geprakte avocado en crème fraîche bij.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse vistortilla's

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 g gepelde tomaten
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 1 gerookte makreel
  • 2 avocado's
  • 8 meergranentortilla's
  • 150 g geraspte jonge kaas
  • 120 ml crème fraîche

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
2