Verhit wat olijfolie in een ruime braadpan en rul het gehakt. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan het gerulde gehakt. Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snijd deze in fijne ringen en voeg deze, samen met de tacokruiden, toe aan de braadpan.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze aan.
Blus het af met de rode wijn en laat deze een beetje inkoken. Snijd de tomaten en de aardappels in grove stukken en voeg deze toe aan de braadpan. Gaar de aardappels in 15 minuten.
Hak de paprika’s in gelijke stukken en voeg deze toe aan de braadpan. Snijd de maiskorrels van de kolf en voeg ook deze toe aan de braadpan. Wanneer de aardappels gaar zijn, de kidneybonen toevoegen. De deksel mag nog 5 minuten op de pan om zo de bonen goed te verwarmen.
Hak de koriander fijn en snijd de limoen doormidden. Schep de chili con carne op een ruim bord. Strooi de koriander over de chili con carne, schep er een lepel creme fraiche op, knijp een halve limoen erover uit en maak af met wat geraspte kaas. Serveer er tortilla chips bij.
Verhit wat olijfolie in een ruime braadpan en rul het gehakt. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan het gerulde gehakt. Verwijder de zaadjes uit de chilipepers en snijd deze in fijne ringen en voeg deze, samen met de tacokruiden, toe aan de braadpan.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze aan.
0 reacties