De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fried apple pies

50 min kooktijd
Fried apple pies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Piedeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, water, ei en een snufje zout. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling
Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelplakjes met de suiker en het kaneelpoeder circa 4 minuten. Laat de appels uitlekken en afkoelen. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter en steek er cirkels eruit. Schep op elke deegcirkel een eetlepel vulling. Bestrijk de zijkant van het deeg met water en vouw het deeg dicht. Druk de randen goed tegen elkaar.

Verhit de olie tot circa 180 ºC. Bak de deegpakketjes om en om circa 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker