- Verwarm de oven voor op 180°C
 
Het gehaktmengsel:
- Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
 - Maak de ananas schoon en snijd in stukken.
 - Laat de kidneybonen uitlekken en spoel schoon
 - Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.
 - Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
 - Rul het gehakt in de pan en breng op smaak met zout en peper.
 - Voeg de paprika en gepelde tomaten toe. Bak op middel hoog vuur, in circa 15 minuten gaar.
 - Voeg de maïskorrels, kidneybonen en ananas toe.
 - Breng op smaak met zout en peper.
 
De taco’s vullen:
- Vet een ovenschaal in met olie.
 - Vul de taco schelpen met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
 - Bestrooi met geraspte kaas.
 - Schuif in de oven en bak nog circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is. (De taco’s kunnen ook aan tafel gevuld worden, hierdoor blijven ze knapperig)
 
De avocadocrème:
- Maak de avocado schoon.
 - Pureer met een vork de avocado, en roer dit met de helft van de zure room glad in een grote schaal. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en limoensap.
 - Was de gemengde sla en serveer bij de taco’s met de avocadocrème, zure room en partjes limoen.
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
0 reacties