Mexicaanse taco’s en tortilla’s met Gruyère en basilicum

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Mexicaanse taco's
Bak het gehakt rul. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en laat verder rul. Voeg de kruiden toe en bak circa 2 minuten. Voeg de rode bonen toe, meng nog een laatste keer en laat in de hete pan rusten. Snijd de tomaat en de rode ui in stukjes. Pel en snijd de avocado in stukken. Was de sla, scheur in kleine stukjes en doe samen met de tomaat, rode ui en avocado in de tacoschelpen. Doe hierop het bonen-gehaktmengesel en beleg met cheddar en roomkaas.

Tortilla's met Gruyère en basilicum
Snijd de Gruyère in plakjes. Smelt boter in een pan. Leg de tortilla’s stuk voor stuk in de gesmolten boter. Beleg de tortilla met Gruyère. Hak de basilicum fijn en voeg toe. Leg een tweede tortilla bovenop de eerste en draai deze samen om zodat beide kanten mooi gebakken zijn.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse taco's

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 g rode bonen
  • 4 tacoschelpen
  • 1 krop sla
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 100 g cheddar
  • 250 g zachte roomkaas

Tortilla's met Gruyère en basilicum

  • 8 tortilla wraps
  • 200 g Gruyère
  • 1 bosje basilicum
  • 2 el boter

Kruiden

  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
Geef je waardering
7