De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaanse taco’s en tortilla’s met gruyère en basilicum

30 min kooktijd
Mexicaanse taco’s en tortilla’s met Gruyère en basilicum

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mexicaanse taco's
Bak het gehakt rul. Pel en snipper de ui. Voeg de ui toe en laat verder rul. Voeg de kruiden toe en bak circa 2 minuten. Voeg de rode bonen toe, meng nog een laatste keer en laat in de hete pan rusten. Snijd de tomaat en de rode ui in stukjes. Pel en snijd de avocado in stukken. Was de sla, scheur in kleine stukjes en doe samen met de tomaat, rode ui en avocado in de tacoschelpen. Doe hierop het bonen-gehaktmengesel en beleg met cheddar en roomkaas.

Tortilla's met Gruyère en basilicum
Snijd de Gruyère in plakjes. Smelt boter in een pan. Leg de tortilla’s stuk voor stuk in de gesmolten boter. Beleg de tortilla met Gruyère. Hak de basilicum fijn en voeg toe. Leg een tweede tortilla bovenop de eerste en draai deze samen om zodat beide kanten mooi gebakken zijn.

Mexico

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker