- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Chili con carne
- Pel en snipper de uien.
- Pel en hak de knoflook.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan en rul hierin het gehakt circa 3 minuten. Breng op smaak met chilipoeder. Voeg de ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
- Spoel de bonen af en voeg toe.
- Pureer de tomaten uit blik met de staafmixer en voeg toe. Laat circa 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Pluk de koriander en roer de steeltjes door de chili con carne.
Krokante tortilla’s
- Snijd de tortilla’s in punten en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en bak circa 6 minuten in de oven.
Guacamole-tomatensalsa
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Lepel de avocado’s uit de schil en snijd de avocado’s in blokjes.
- Meng in een kom de crème fraîche met een scheutje olijfolie en azijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de koriander, tomatenblokjes, avocadoblokjes en de resterende koriander toe en meng alles goed door elkaar.
Serveren
- Serveer de chili met de salsa en stukjes krokante tortilla.
0 reacties