Pecan pie

15
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Deeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in circa 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na circa 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog 5 minuten terug in de oven.

Pecanvulling
Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 100 g tarwegries
  • 50 g bloem
  • 100 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 ei

Pecan vulling

  • 110 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 170 g ahornsiroop
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vanillestokje
  • 225 g pecannoten

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • lage taartvorm met gekartelde rand van 16 cm doorsnede
  • blindbakbonen
  • bakpapier
Geef je waardering
15