Broodje hamburger van de barbecue

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Pel en snipper de ui
. Pel en snijd de knoflook fijn. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, kerriepoeder, ei, kokosrasp, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Maak er met natte handen burgers van. Bestrijk de burgers eventueel met olie en gril ze op de barbecue om en om gaar.

Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant op de barbecue tot ze krokant zijn. Gril de plakjes bacon krokant op de barbecue. Snijd de tomaten en augurken in plakjes.

Leg de onderkant van de broodjes op borden en leg er tomaat en augurk op. Leg de hamburgers en de bacon erop en schep er een beetje ketchup op. Leg de bovenkanten van de broodjes er schuin tegenaan.

Ingredienten

4
Personen

Broodje hamburger van de barbecue

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 ei
  • 50 g kokosrasp
  • 2 tl mosterd
  • olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 plakjes bacon
  • 2 vleestomaten
  • 2 augurken
  • ketchup

Extra nodig

  • barbecue
Geef je waardering
9