De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Guacamole

Deze overheerlijke guacamole maak je makkelijk zelf met dit supersimpele recept.

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
guacamole

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Guacamole, de romige Mexicaanse dip is heerlijk bij klassiekers als taco's, tortilla's of nacho's en gigantisch simpel om zelf te maken. Hoe maak je het extra lekker? Door 'm goed op smaak te maken met komijn, peper en een kneepje limoen voor de frissigheid."

Bereidingswijze

Guacamole

  1. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. Pel en pers de knoflook.

    Als je geen fan bent van een pittige guacamole dan kan je het beste de peper er helemaal uitlaten. 

  2. Pel de avocado's, verwijder de schil en pit en prak het vruchtvlees met een vork. Halveer de limoen en knijp het sap uit boven de avocado.

  3. Meng de peper, knoflook, en komijnzaad door de guacamole en breng op smaak met zout en peper.

    Als je liever een uitgeklede versie wil dan kan je de smaakmakers uit dit recept halen. Dan hoef je alleen de avocado's te prakken, de limoen uit te knijpen en je basis guacamole op smaak te brengen met peper en zout. 

Hoe bewaar je guacamole?

Guacamole kan je 3 dagen in de koelkast bewaren. Voeg een scheutje water of citroensap toe, dan wordt-ie niet bruin. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.