Kipnuggets
-
Snijd de kip in grove stukken en meng met het zout. Zet in de koelkast voor tenminste 1 uur.
-
Maal de kip met de witte peper, cayennepeper, kippenbouillonpoeder, knoflook- en uienpoeder fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom.
-
Maak je handen een beetje nat met water en pak één eetlepel van het kipmengsel per kipnugget. Rol in je hand, druk plat en verdeel over een rooster.
Coating
-
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Wentel de kipnuggets per stuk door het mengsel en leg ze terug op een rooster. Laat rusten voor circa 15 minuten in de koelkast.
-
Meng het water door het resterende bloem-mengsel. Wentel de kipnuggets door het beslag en laat goed uitlekken.
-
Verwarm de frituurpan op 170-180 °C.
-
Frituur de kipnuggets in delen goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
Szechuansaus
-
Maal of vijzel de Szechuan peperkorrels fijn in een vijzel. Pers de knoflook. Rasp de gember.
-
Verhit in een steelpan op laag vuur en voeg de geraspte gember en knoflook met een scheutje water. Doe de gemalen Szechuan, korianderpoeder, witte peper, zout, sesamolie, appelazijn, rijstazijn, suiker, sojasaus, limoen rasp en sap en nog een scheutje water erbij en roer goed door elkaar.
-
Meng het resterende water met het aardappelzetmeel tot een papje en voeg toe aan de saus, verwarm en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
0 reacties