Kipnuggets met zoetzure saus en coleslaw

28
Makkelijk
Kipnuggets met zoetzure saus en coleslaw

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de krieltjes in grove stukken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de krieltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege om. 

Kipnuggets

  • Snijd de kipfilet in de breedte in repen.
  • Meng in een kom de kip, karnemelk, paprikapoeder en versgemalen peper. Zet circa 15 minuten in de koelkast.
  • Strooi bloem op een bordje. Kluts de eieren in een kom. Plet de cornflakes en strooi op een bordje.
  • Wentel de stukjes kip eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de cornflakes.
  • Verhit een laagje olie van ongeveer 3 centimeter in een pan tot 180 °C en frituur de kipnuggets in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.

Zoetzure saus 

  • Breng een pan met het suiker en de azijn aan de kook. Haal, als de suiker is opgelost, de pan van het vuur en meng door de ketchup. 

Coleslaw

  • Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de harde kern en snijd de spitskool in dunne repen
  • Schil en rasp de winterpenen.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Tip: Als je het vlees nog langer laat marineren, wordt het nog zachter

Ingredienten

4
Personen

Kipnuggets

  • 400 g kipfilet
  • 400 ml karnemelk
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 200 g cornflakes
  • 700 g krieltjes
  • zonnebloemolie

Zoetzure saus

  • 60 g suiker
  • 35 ml witte wijnazijn
  • 100 g ketchup

Coleslaw

  • 1 spitskool
  • 2 winterpenen
  • 3 el halvanaise
  • 1 el witte wijnazijn

Extra nodig

  • bakpapier
Kipnuggets met zoetzure saus en coleslaw
Geef je waardering
28