De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipnuggets met szechuansaus

Zelf kipnuggets maken? Chef Perry deelt zijn recept voor de lekkerste zelfgemaakte kipnuggets in het programma Guilty Pleasures.

Kipnuggets met Szechuansaus

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Zelf kipnuggets maken? Dat doe ik met kippendijen. Door dit vlees te gebruiken ben ik ervan verzekerd dat de kipnuggets wel krokant bakken aan de buitenkant, maar lekker zacht en sappig van binnen blijven. Deze heerlijke snack maak ik speciaal voor zangeres Shirma Rouse."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Kipnuggets

  1. Snijd de kip in grove stukken en meng met het zout. Zet in de koelkast voor tenminste 1 uur.  

  2. Maal de kip met de witte peper, cayennepeper, kippenbouillonpoeder, knoflook- en uienpoeder fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom.

  3. Maak je handen een beetje nat met water en pak één eetlepel van het kipmengsel per kipnugget. Rol in je hand, druk plat en verdeel over een rooster.

Coating

  1. Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Wentel de kipnuggets per stuk door het mengsel en leg ze terug op een rooster. Laat rusten voor circa 15 minuten in de koelkast.  

  2. Meng het water door het resterende bloem-mengsel. Wentel de kipnuggets door het beslag en laat goed uitlekken. 

  3. Verwarm de frituurpan op 170-180 °C. 

  4. Frituur de kipnuggets in delen goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier. 

Szechuansaus

  1. Maal of vijzel de Szechuan peperkorrels fijn in een vijzel. Pers de knoflook. Rasp de gember. 

  2. Verhit in een steelpan op laag vuur en voeg de geraspte gember en knoflook met een scheutje water. Doe de gemalen Szechuan, korianderpoeder, witte peper, zout, sesamolie, appelazijn, rijstazijn, suiker, sojasaus, limoen rasp en sap en nog een scheutje water erbij en roer goed door elkaar.  

  3. Meng het resterende water met het aardappelzetmeel tot een papje en voeg toe aan de saus, verwarm en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.

Wat voor kip voor kipnuggets?

"Ik gebruik kippendijen als ik zelf kipnuggets ga maken. Hierdoor ben ik sowieso verzekerd van kipnuggets die lekker zacht en sappig zijn als je door de krokante laag heen bijt."

kippendijen rauw

Hoe maak ik kipnuggets?

"De eerste stap is natuurlijk het malen van de kippendijen. De welbekende vorm moet ik vormen met m'n handen. Hiervoor maak ik eerst mijn handen een beetje nat. Dit voorkomt dat het kipmengsel blijft plakken tussen mijn vingers. "

gemalen kip

Hoe krijg ik kipnuggets extra krokant?

"Ik wentel eerst de gevormde nuggets door een mengsel van bloem, maizena en kruiden. Daarna laat ik ze even rusten zodat het droge mengsel wat van het vocht van de kip kan opnemen. Dan meng ik water door het bloemmengsel en daarna haal ik de kipnuggets door dit beslag en laat het dan uitlekken. Krokante kipnuggets gegarandeerd!"

Perry & kipnuggets

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker