Crème brûlée

23
Gemiddeld

Bereidingswijze

75 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 125 ºC.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng de melk met het vanillemerg en het stokje aan de kook. Laat de vanille circa 10 minuten trekken. Klop de eidooiers met de suiker schuimig, Voeg de warme melk toe en roer goed door. Verwijder het vanillestokje en voeg de room en limoensap naar smaak toe. Verdeel de compositie over ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes circa 1 uur in de oven tot ze gaar zijn en laat ze in de koelkast afkoelen. Bestrooi de crème voor het serveren met een dun laagje rietsuiker en karamelliseer ze met een gasbrander. 
Serveer de crème brûlée eventueel met wat gesneden sinaasappel. 

Ingredienten

4
Personen

Crème brûlée

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 5 eierdooiers
  • 75 g suiker
  • 250 ml room
  • 1 limoen
  • 4 el rietsuiker
Geef je waardering
23