16x heerlijke recepten met gerookte zalm

Gerookte zalm is populair! Tijdens het ontbijt, brunch, lunch, borrel of avondeten, geen tijdstip is te gek voor het heerlijke stukje vis. De variatie is eindeloos en het is in een handomdraai klaar. Dit zijn de lekkerste warme en koude recepten met gerookte zalm.
Recepten met gerookte zalm:
1. Asperges Ć la Flamande met gerookte zalm
Van ongeveer april t/m juni (afhankelijk van het weer) is aspergeseizoen! Dat is zeker een goede reden om aan de slag te gaan met deze heerlijke groente. Lekker idee voor tijdens een paasdiner, bijvoorbeeld? Ach, Pasen of niet: asperges + gerookte zalm = Ɣltijd een goede combinatie.

2. Brunchkrans met roerei, gerookte zalm, bieslook en graskaas
Samen eten en drinken delen is precies wat een brunch gezellig maakt. Als je deze krans op tafel zet moet je wel heel snel zijn met een stukje pakken. Deze zal zo in de smaak vallen dat-ie binnen no time helemaal op zal zijn.

3. Pasta met gerookte zalm
Een (feestlijk) diner hoeft niet heel moeilijk te zijn. Deze pasta met gerookte zalm serveer je met spinazie, hüttekaze en lenteuien. Lekker en snel

4. Venkel-zalmsoepje
Een lekker soepje vooraf? Daar mag zalm in! Het klinkt misschien als een verrassende combinatie, maar gerookte zalm smaakt ontzettend goed in een soep Ʃn als topping. Een gevalletje van als een vis in het water.

5. Hartige verjaardagstaart
Voor de Ʃchte zalmliefhebber: een hartige verjaardagtaart met gerookte zalm!

6. High tea sandwiches met gerookte zalm
Sharing is caring en dat motto past zeker bij de gezelligheid van deze sandwiches met gerookte zalm. Dit zijn de perfecte kleine broodjes voor tijdens een brunch.

7. Wraps met zalm en roomkaas
Wraps kan je op verschillende manieren bereiden, waaronder deze variant met gerookte zalm en roomkaas.

8. Zalmtaartje met appel uit de oven
Een taart hoef niet altijd zoet te zijn. Dit warme gerookte zalmtaartje is daar het bewijs van. Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen die makkelijk te maken is.

9. Hartige soezen met zalm en roomkaas
Het perfecte borrelhapje: deze hartige soezen met zalm en roomkaas.

10. Zalmrolletjes
Begin jouw diner met een klassieker. Deze snelle zalmrolletjes zijn perfect als voorgerecht (of hapje) en enorm makkelijk gemaakt.

11. Rijstwafels met avocado, zalm, tomaat en radijs
Een snelle lunch? Probeer deze gezonde rijstwafels met avocado, zalm tomaat en radijs.

12. Feestelijk vistaartje
Op zoek naar een koud recept voor gerookte zalm? Een heerlijke broodtaart gevuld met eiersalade, makreel en zalm.

13. Dillepannenkoekjes met gerookte zalm
Deze dillepannenkoekjes met gerookte zalm kan je supermakkelijk tijdens het gourmetten. Iets specialer dan die mini-slavinkjes, maar niet moeilijker!

14. Romige spruiten met gerookte zalm
Geen liefhebber van spruitjes? Met dit overheerlijke recept voor romige spruiten met gerookte zalm, daagt Rudolph je uit om deze variant toch zƩker eens te gaan maken.

15. Pasta met gerookte zalmsnippers
Een snelle en makkelijke pasta voor doordeweeks. Probeer dit recept voor pasta met gerookte zalmsnippers. Deze blijft vast en zeker op het menu staan.

16. Gerookte zalmsalade
Dit recept voor gerookte zalmsalade werkt als simpele spread op een toastje op de borrelplank of als lunch op een sandwich met tomaat en avocado.

Kan je gerookte zalm nog bakken?
Hoewel gerookte zalm al gekookt is tijdens het rookproces, en dus bereidt, kun je het nog bakken om op te warmen of meer smaak toe te voegen. Voeg de gerookte zalm dus toe aan je warme pastarecept of bak het kort in de pan voordat je het ergens in verwerkt.
Is gerookte zalm gezondā?
Gerookte zalm kan gezond zijn, afhankelijk waar je het mee combineert. Gerookte zalm zelf zit boordevol omega-3 vetzuren en eiwitten. Iets om in je achterhoofd te houden: vaak is gerookte zalm ook vrij zout.
Is gerookte zalm rauwā?
Koudgerookte zalm wordt gerookt op een lage temperatuur (meestal tussen de 20-30°C), waardoor de vis technisch gezien rauw blijft. Daarom wordt het afgeraden om deze zalm te eten tijdens de zwangerschap. Warmgerookte zalm wordt op een temperatuur tussen de 60 en 80°C gerookt, waardoor de zalm gaar wordt, maar zijn zachte textuur behoudt. Deze zalm wordt dus niet meer als rauw beschouwd.
Hoe lang gerookte zalm bewarenā?
Een ongeopende verpakking gerookte zalm kun je tot 2 weken bewaren in de koelkast. Na openen is gerookte zalm nog 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast, mits goed afgedekt.
Wat combineert goed met zalm?
Groenten die goed bij gerookte zalm gaan zijn: vettige avocado, frisse sla of knapperige venkel of radijs. Een klassieke combinatie is asperges met gerookte zalm.
Wat kun je doen met gerookte zalm?
Je kunt gerookte zalm toevoegen aan salades, of warme gerechten zoals een pasta met gerookte zalmsnippers of een quiche. Zo maak je maaltijd met gerookte zalm. Het is ook heerlijk als ontbijt of brunch op toast of tijdens de kerstdagen op een blini.
- 7x lekker snelle gerechten voor op je weekmenu
- Etentje op de planning? 6x recept-tips
- 3x culinaire recepten uit het Waddengebied
- Hoe open je een oester?
- Nazomer! 5 zonnige vakantie-gerechten
- Zo geef je eten extra smaak met kruiden (uit eigen tuin)
- Kerstmenu 2024: 10 x favoriete (bij)gerechten met aardappel
- Dit zijn 15 salades waar je je nooit voor hoeft te schamen
- Miljuschka's culinaire hotspots
- Donald Duck's Pannenkoekenrecepten
- Deze snacks passen perfect bij kombucha
- Zo maak je zoete-aardappelfriet extra knapperig
- Omelet maken: zo doe je dat
- Tip! 4x originele multicooker-recepten
- Hoe kook ik een ei? Tips en kooktijden
- 4x comfort food uit de multicooker
- Hoe bak je een zalm?
- 7x de allerlekkerste comfortfood-recepten
- 6 x lekker feestelijke gerechten voor het kerstdiner
- 10x overheerlijke recepten voor een feestelijk kerstontbijt