Een heerlijke broodtaart gevuld met eiersalade, makreel en zalm. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Eiersalade

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1/4 tl kerriepoeder

Makreelsalade

  • 200 g gerookte makreel
  • 1 el mierikswortel
  • 2 el mayonaise

Opbouw

  • 12 sneetjes casinobrood
  • 200 g gerookte zalm
  • 300 g roomkaas
  • 1 bosje bieslook
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs

Extra nodig

  • kaasschaaf

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Eiersalade
Kook de eieren circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel de eieren en hak fijn. Meng de gehakte eieren met de mayonaise, kerriepoeder en zout en peper.

Makreelsalade
Pluk de makreel in kleine stukjes en meng met de mierikswortel en mayonaise, zout en peper.

Opbouw

Stap 1:
Snijd de korstjes van het brood en leg drie sneetjes tegen elkaar aan. Bestrijk de boterhammen met de eiersalade en leg er drie sneetjes brood bovenop.

Stap 2:
Beleg de tweede laag met zalm en dek weer af met 3 sneetjes brood. Beleg met de makreelsalade en dek af met een laatste (vierde) laag brood.

Stap 3:
Snijd de bieslook fijn. Snijd de komkommer in linten. Snijd de radijzen in. Bestrijk het vistaartje rondom met roomkaas en zet de zijkanten aan met de bieslook. Garneer de bovenkant met komkommerlinten en de radijzen.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

31
Feestelijk Vistaartje
Feestelijk Vistaartje (verticaal)