Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zalmsalade

  • 1 sjalotje
  • 400 g gerookte zalm
  • 3 el halvanaise
  • 125 ml zure room
  • 1 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 6 volkoren pistoletjes
  • versgemalen peper

Salade

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 bosje radijs
  • 300 g spinazie
  • 1 el olijfolie vergine
  • 1 el azijn

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Zalmsalade

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de gerookte zalm zo klein mogelijk.
  • Meng in een kom de sjalot, gerookte zalm, halvanaise en zure room en breng op smaak met sap van een halve citroen, mosterd, zout en peper.

Salade

  • Halveer de cherrytomaatjes.
  •   Halveer de avocado en verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en schep de blokjes uit de schil.
  • Snijd de radijsjes in vieren.
  • Meng in een grote kom de cherrytomaatjes, avocado, radijsjes en spinazie.
  • Breng de salade op smaak met olijfolie, azijn, zout en peper.

Serveer

Beleg de pistoletjes met de zalmsalade en klap dicht.

Geef je waardering

41
Pistoletje gerookte zalmsalade