Deze dillepannenkoekjes met gerookte zalm kan je supermakkelijk tijdens het gourmetten. Iets specialer dan die mini-slavinkjes, maar niet moeilijker!

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 2 eieren
  • 1 bos dille (75 g)
  • 100 ml karnemelk
  • 100 g bloem
  • 3 g bakpoeder
  • olijfolie
  • 60 g zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 4-8 plakjes gerookte zalm

Extra nodig

  • stafmixer of blender
  • gourmetstel + pannetjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Pureer de eieren, dille en de karnemelk in een blender of met de staafmixer tot de dille helemaal fijn is. 

Meng voor het beslag de bloem met het bakpoeder en een snufje zout en meng het dillemengsel er al roerend met een garde doorheen. Serveer het beslag in een kom op de gourmettafel.  

Verhit een scheutje olie in het pannetje van de gourmetstel. Schep een lepel van het beslag erin. Bak de pannenkoekjes om en om in circa 5-6 minuten gaar.  

Meng de zure room met de mierikswortel. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Beleg de pannenkoekjes met de zalm en lepel de mierikswortelcrème eroverheen. Garneer eventueel met een takje dille. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

51
Dillepannenkoekjes met gerookte zalm
Dillepannenkoekjes met gerookte zalm