1. Shakshuka met gehaktballen

Shakshuka wordt steeds populairder en het is sneller te maken dan je denkt! Je kunt er ook supermakkelijk je eigen draai aan geven. Al blijft deze versie met gehaktballen overheerlijk.

Shashuka met gehaktballetjes

2. Makkelijke omurice

Eieren vind je ook terug in Aziatische gerechten. Want waar zijn ze nou niet verzot op een heerlijk eitje? Dit Japanse omelet met witte rijst en ketchup is hartstikke makkelijk én erg lekker! 

Omurice

3. Groninger eierballen

Een frituursnack waar we blij van worden! Geen bitterbal en zéker niet zomaar een eitje: deze Groninger eierbal draagt een heerlijk knapperig jasje en is voorzien van verse kruiden. Echt een aanrader.

Groningerbal

4. Frittata

Heb jij nog van alles in je keukenkastje staan? Frittata is perfect als je je restjes op wil maken. Lekker als lunch of zelfs als avondeten met een salade of soepje erbij!

Frittata

5. Eggs Benedict

Wauw... Hoe lekker ziet dit eruit? Deze goddelijke Eggs Benedict met een hollandaisesaus is er zo eentje die je echt ooit geproefd wil hebben. 

Miniatuurvoorbeeld

6. Boerenomelet

Als je toevallig nog wat champignons, spekblokjes en oude kaas in huis hebt liggen, heb je in een handomdraai dit heerlijke boerenomelet op tafel getoverd. Simpel en tóch zo lekker! 

boerenomelet

7. Cilbir met zelfgemaakte pita

Ook de Turkse keuken komt aan bod, want daar weten ze wel raad met eieren! Deze Turkse variant van gepocheerde eieren zijn ontzettend lekker en perfect voor een zondagse brunch of uitgebreide lunch.

Cilbir

8. Scrambled eggs

Het allermakkelijkste ontbijt: scrambled eggs. Je kunt ze zo simpel of uitgebreid maken als je wil. Ook voor een groot gezelschap is dit perfect. Een grote pan op tafel en klaas is kees!

Miniatuurvoorbeeld

9. Sucuklu yumurta en Turkse kruimelkaas

Deze Turkse variant van een omelet is écht overheerlijk. Perfect voor een brunch of uitgebreide lunch. De waanzinnige kruimelkaas maakt het helemaal af. Probeer nu het recept van Karsu!

Turkse omelet sucuk

10. Pompoen-pindasoep met ei

Deze lekkere romige soep is perfect voor elke gelegenheid. Hij is superkruidig en mega smeuïg. Maak het af met een lekker eitje en wat brood om te dippen. Wie wordt daar nu niet blij van?

Miniatuurvoorbeeld

 

Meer te weten komen over eieren? Klik dan hier