De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shakshuka met gehaktballen

Ben je op zoek naar een vernieuwend recept? Shashuka wordt steeds populairder! Chef Jet laat in Lekker Snel! zien hoe je dit heerlijke gerecht maakt.

Shashuka met gehaktballetjes

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Aan dit gerecht kun je heel makkelijk je eigen draai geven. Ik maak het graag met gehaktballetjes, maar een vis of vega optie is net zo lekker!"

Bereidingswijze

Shakshuka met gehaktballen

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C. Bak de pita’s in 4 minuten in de oven. Leg opzij.

  2. Pel en snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd de puntpaprika’s in reepjes. Hak de peterselie fijn.

  3. Kneed het gehakt samen met een flinke snuf peper en zout, 1 tl ras el hanout en de helft van de peterselie in een kom en draai er kleine gehaktballetjes van.

  4. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan waar een deksel op past en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de rode ui, knoflook en paprikareepjes toe aan de pan en bak even mee.

  5. Voeg 1 tl Ras el hanout en de chilivlokken toe aan de pan, bak een minuutje mee en schenk dan de tomatenblokjes in de pan. Laat een paar minuten sudderen.

  6. Maak 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de eieren zijn gestold. Serveer met de dressing en pita’s.

Tahin-dressing

  1. Rasp en pers de citroen. Hak de peterselie fijn.

  2. Meng de tahin met het sap en de rasp van de citroen en voeg een scheutje water toe. Verdeel over de shakshuka. Bestrooi met de peterselie.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker