Shakshuka met gehaktballen
-
Verwarm de oven voor op 240 °C. Bak de pita’s in 4 minuten in de oven. Leg opzij.
-
Pel en snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd de puntpaprika’s in reepjes. Hak de peterselie fijn.
-
Kneed het gehakt samen met een flinke snuf peper en zout, 1 tl ras el hanout en de helft van de peterselie in een kom en draai er kleine gehaktballetjes van.
-
Verhit de olijfolie in een grote hapjespan waar een deksel op past en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de rode ui, knoflook en paprikareepjes toe aan de pan en bak even mee.
-
Voeg 1 tl Ras el hanout en de chilivlokken toe aan de pan, bak een minuutje mee en schenk dan de tomatenblokjes in de pan. Laat een paar minuten sudderen.
-
Maak 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek in elk kuiltje een ei. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de eieren zijn gestold. Serveer met de dressing en pita’s.
Tahin-dressing
-
Rasp en pers de citroen. Hak de peterselie fijn.
-
Meng de tahin met het sap en de rasp van de citroen en voeg een scheutje water toe. Verdeel over de shakshuka. Bestrooi met de peterselie.
0 reacties