De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sandwich japanse eiersalade

Een superromig broodje eiersalade? Zoek niet verder dit recept van Bibi zal je smaakpapillen laten dansen.

20 min voorbereidingstijd
Sandwich Japanse eierslade op een bord

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Wat is beter dan een goede sandwich met eiersalade? Deze Japanse variant. De kewpie mayonaise bevat twee keer zoveel eigeel dan de varianten die wij meestal kennen. Daar wordt het zo smeuïg van!"

Bereidingswijze

Sandwich Japanse Eiersalade

  1. Kook de eieren in 10 minuten gaar. Haal 2 eieren er na 7 minuten uit zodat deze nog een zachte dooier hebben.

  2. Leg alle gekookte eieren in ijswater om ze te laten schrikken. Pel de eieren.

  3. Halveer de 4 hardgekookte eieren en schep alle eidooiers eruit.

  4. Voeg hier de mayonaise, mosterd en suiker aan toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar.

  5. Snijd het overgebleven eiwit in kleine stukjes en voeg deze toe aan het eimengsel en roer alles goed door elkaar.

  6. Snijd de bieslook fijn en voeg 2 el bieslook toe aan het eimengsel.

  7. Halveer de halfzachte eieren.

  8. Pak een snee brood en leg het ei met het eigeel naar beneden midden op de boterham.

  9.  Schep 2 eetlepels van de eiersalade op het brood en leg de andere boterham hierop.

  10. Pak je broodje in met bakpapier. Zo blijft de vulling goed zitten.

  11. Snijd je sandwich doormidden en bestrooi met nog een beetje bieslook.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker