De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Makkelijke omurice

Omurice oftwel een Japanse omelet: je hebt 'm vast al eens voorbij zien komen. Het eiergerecht wordt geserveerd met witte rijst en ketchup. Eenvoudig en lekker!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Omurice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Omurice maken kost wat tijd en kundigheid. Ik deel een makkelijke versie van dit Japanse omelette wat je vandaag (zonder kleerscheuren) op tafel zet!"

Bereidingswijze

Omurice

  1. Schil en snijd de wortel. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Pel de sjalotjes en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Snijd de garnalen in stukken.

  2. Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt en de garnalen voor enkele minuten. Voeg de wortel, paprika en sjalotjes toe en bak mee voor enkele minuten. Voeg de teriyakisaus toe en meng goed door.

  3. Klop de eieren los met een snuf zout. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de eieren uit als een omelet.

  4. Maak een bol van de rijst de rijst op een bord. Bedek de rijst met de omelet. Garneer met de tomatenketchup en bieslook.

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Ik lees nergens hoe de rijst bereid moet worden en ook niet wat ik later met het gehakt moet doen.
Wim van Bockom Maas
14-04-2025
Hi!

Dat klopt inderdaad niet. Het gehakt bak je mee met de groenten. En het groentemengsel meng je met je door de gekookte rijst. Wij passen dit direct aan in het recept.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
15-04-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.