Waarschijnlijk heb je het al eens voorbij zien komen: omurice oftwel een Japanse omelet. Het eiergerecht wordt geserveerd met witte rijst en ketchup. Eenvoudig om te maken en vooral hartstikke lekker! Eveline deelt haar recept.

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 50 g rundergehakt
  • 4 st gekookte garnalen
  • 150 g witte rijst
  • 1 wortel
  • 2 sjalotjes
  • 1 paprika
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel teriyakisaus
  • 1 theelepel tomatenketchup
  • Bieslook voor garnering

Bereidingswijze

20 minuten

Stap 1:
Schil en snijd de wortel. Snijd de wortel en paprika in blokjes. Pel de sjalotjes en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Snijd de garnalen in stukken.

Stap 2:
Verhit olie in een koekenpan en bak het gehakt en de garnalen voor enkele minuten. Voeg de wortel, paprika en sjalotjes toe en bak mee voor enkele minuten. Voeg de teriyakisaus toe en meng goed door.

Stap 3:
Klop de eieren los met een snuf zout. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de eieren uit als een omelet.

Stap 4:
Maak een bol van de rijst de rijst op een bord. Bedek de rijst met de omelet. Garneer met de tomatenketchup en bieslook.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Geef je waardering

Omurice
Omurice