Zo'n frituursnack waar we blij van worden. Geen bitterbal en zéker niet zomaar een ei: deze eierbal draagt een knapperig jasje van paneermeel en verse kruiden.

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Porties

  • 7 eieren
  • 125 g bloem
  • 80 g boter
  • 500 ml groentebouillon
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 el verse tijm
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 200 g paneermeel

Extra nodig

  • ijsknijper
  • frituurpan met olie

Bereidingswijze

12 uur en 30 minuten

Stap 1:
Kook 6 eieren circa 4 minuten, laat schrikken onder koud stromend water en pel ze voorzichtig.

Stap 2:
Maak een roux van de boter en 100 g bloem. Giet de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Laat circa 10 minuten rustig inkoken tot een dikke ragout.

Stap 3:
Snijd de bieslook en ris de tijm. Breng de ragout op smaak met de bieslook, tijm en de nootmuskaat en laat volledig afkoelen.

Stap 4:
Kluts het overgebleven ei. Rol de gekookte eieren door de rest van de bloem. Pak een bolletje ragout met behulp van een ijsknijper en vouw de ragout voorzichtig om de eieren.

Stap 5:
Paneer de eieren met ragout door ze eerst door de bloem daarna door het geklutste ei en als laatst door de paneermeel te halen. Herhaal deze stappen een keer en laat de eieren een halve dag opstijven in de koelkast.

Stap 6:
Verwarm de frituurpan tot 170 °C. Frituur de eieren voor circa 4 minuten.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

Groningerbal
Groningerbal (verticaal)