De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kerst-nagerechten

Kerstdesserts zijn de uitgelezen kans om een indruk achter te laten die tot de volgende feestdagen blijft hangen. Welke van kerstnagerechten van 24Kitchen kies jij?
Kersttulband met ganache

Chef aan het woord

Rudolph van Veen

rudolph portret

'Mijn favoriete nagerecht met Kerst? Een klassieke kersttrifle, romige chocolademousse of hemelse macarontaart. Eén ding is zeker: kerstdesserts mogen indruk maken.'

Klassieke kerstdesserts

Het kerstdiner afsluiten met een knal? Laat je verleiden door deze heerlijke, klassieke nagerechten die perfect passen bij de feestelijke sfeer.

Kerst nagerechten

  • Tiramisu

    Tiramisu maken? Zoek niet verder voor het beste tiramisu recept! Dit klassieke nagerecht uit de Italiaanse keuken maak je zelf met het originele recept van Rudolph.

    voorbereidingstijd 45 min
    oventijd 15 min
    wachttijd 240 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Chocolade lava cakes

    Deze chocolade lava cakes zijn heerlijk als nagerecht. Dit toetje kan vandaag nog op jouw tafel staan!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 15 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Klassieke panna cotta

    Panna cotta is zo'n typisch klassiek Italiaans dessert. Weinig ingrediënten, makkelijk te maken en vreselijk lekker.

    voorbereidingstijd 20 min
    wachttijd 240 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Miljuschka's eton mess

    Eton mess is een klassieker die niet kan missen tijdens kerst. Miljuschka deelt haar recept voor dit dessert.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Trifle met glühweinperen

    Trifle als dessert mag echt niet ontbreken in jouw kerstmenu. Maak dit recept van Miljuschka gemakkelijk thuis.

    voorbereidingstijd 4 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Limoncello-tiramisu in glaasjes
    Wat krijg je als de twee lekkerste dingen op de wereld in één gerecht combineert? Inderdaad: limoncello-tiramisu in glaasjes. Dit dessert van Rudolph is perfect voor jouw kerstdiner.
    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 300 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Chocolademousse recept van Rudolph
    Een chocolademousse is bijna een must tijdens de feestdagen. Deze chocoladelekkernij is supermakkelijk te maken en enorm lekker. Gauw maken deze luchtige lekkernij!
    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Crème brûlée

    Hoe maak je een crème brûlée?

    voorbereidingstijd 20 min
    oventijd 20 min
    wachttijd 60 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Pavlova

    Pavlova: een dessert van meringue, slagroom en fruit uit Nieuw-Zeeland en Autralië. Probeer hier het perfecte pavlova recept van Rudolph.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 150 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Makkelijke kerstdesserts

Kerst is al genoeg geregel: het kerstnagerecht mag dus best wat makkelijker zijn. Met onderstaande selectie hoef je niet te in te leveren op smaak. Indruk maken én snel op tafel: win-win!

Makkelijke kerstdesserts

  • Chocolademousse recept van Rudolph
    Een chocolademousse is bijna een must tijdens de feestdagen. Deze chocoladelekkernij is supermakkelijk te maken en enorm lekker. Gauw maken deze luchtige lekkernij!
    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Miljuschka's eton mess

    Eton mess is een klassieker die niet kan missen tijdens kerst. Miljuschka deelt haar recept voor dit dessert.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Chocolade lava cakes

    Deze chocolade lava cakes zijn heerlijk als nagerecht. Dit toetje kan vandaag nog op jouw tafel staan!

    voorbereidingstijd 15 min
    oventijd 15 min
    Een recept van Jet van Nieuwkerk
    Jet van Nieuwkerk
  • Crème caramel met kardamom

    Deze crème caramel maak je makkelijker dan je denkt. Met het recept van Miljuschka zet je het binnen een handomdraai op tafel.

    voorbereidingstijd 185 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Makkelijke strudel met kersen

    Eet je een strudel altijd alleen maar op de skipiste? Vanaf nu kun je ook thuis genieten van dit heerlijk traditioneel Oostenrijkse lekkernij! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Cheesecakemousse met kerstappeltjes

    Cheesecake is enorm populair. Daarom mogen ze tijdens Kerst ook niet ontbreken. Dit keer krijg je geen grote punt cheesecake, maar geserveerd als een luchtige mousse. 

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Stoofperen-crumble

    Stoofperen zijn enorm populair als bijgerecht, maar je kan er ook een heerlijke crumble van maken. Met dit lekkere nagerecht maak je iedereen blij tijdens Kerst.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Tiramisu met aardbeien

    Tiramisu met aardbei, een match made in heaven. Met dit nagerecht maak jij straks iedereen blij!

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Mini-trifle met chocolade

    Heb je goede voornemens? Vanaf nu hoef je het toetje niet meer over te slaan. Deze overheerlijke mini-trifle van Miljuschka zijn een bewuste keuze.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

Luxe kerstdesserts

Voor jou kan het niet luxe genoeg! Probeer één van deze luxe kerstnagerechten voor een spetterende afsluiting van je kerstavond. 

Luxe kerst desserts

  • Kersttulband met ganache

    Op zoek naar een pronkstuk voor bij het kerstdiner? Rudolph maakte samen 24Kitchen-collega Danny Jansen deze prachtige chocolade-kersttulband!

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Macarontaart met framboos

    Liefhebbers van macarons opgelet: de lekkerste macarontaart met frambozen-botercrème en vers fruit maak je vanaf nu gemakkelijk zelf. Wie ga jij verassen met deze heerlijke taart?

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Trifle met glühweinperen

    Trifle als dessert mag echt niet ontbreken in jouw kerstmenu. Maak dit recept van Miljuschka gemakkelijk thuis.

    voorbereidingstijd 4 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Progréstaart-toetje

    Zelf progréstaart maken?

    voorbereidingstijd 70 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Pavlova met vers fruit

    Deze heerlijke pavlova is een mooie combinatie van het frisse fruit en het zoete schuim. Een prachtig dessert voor op tafel!

    voorbereidingstijd 180 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Chocolade-koffierollade 

    Deze lekkernij ziet er niet alleen Wunderschön uit, maar bevat ook het beste uit twee werelden: koffie én chocolade. Loopt het water je al in de mond?

    voorbereidingstijd 90 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Vegan desserttaartjes met chocolade

    Van dit makkelijk dessertaartje kan iedereen mee eten. Handig: je kan 'm al een dag vantevoren bereiden.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Semifreddo met karamel-chocoladeswirl

    Dit dessert is niet alleen prachtig om naar te kijken. Het smaakt ook nog eens heerlijk! Rudolph deelt zijn heerlijke recept.

    voorbereidingstijd 300 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Eenvoudige meringuetaart

    Elegant, heerlijk en simpel! Dat is hoe je deze Eenvoudige meringuetaart het beste kunt omschrijven.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Kerstdesserts met ijs

Gek op ijs? Kies voor een kerstnagerecht met ijs: van een klassieke ijsbombe tot limoncello-kwarkijs. Deze selectie is voor de échte ijsliefhebber.

Kerstdessert met ijs

  • Gebakken peer met speculaasijs

    Gebakken peer met speculaasijs is het ultieme nagerecht om een heerlijk avondje gourmetten mee af te sluiten! Dit dessert staat al binnen 10 minuten op tafel.

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Ijsbombe met kokos

    De ijsbombe als nagerecht is een enorme hit dit jaar. En met dit makkelijke recept van Miljuschka zet je het binnen een handomdraai op tafel.

    voorbereidingstijd 330 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Romig limoncello-kwarkijs

    Zelf ijs maken is populair! Niet zo gek want dan kun je precies de smaken maken die jij het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld deze heerlijke romig limoncello-kwarkijs.

    voorbereidingstijd 15 min
  • Boterbabbelaarijs

    Wie kent ze niet? De boterbabbelaar! In kookboek De Brabander bakt van Hidde de Brabander wordt het snoepgoed verwerkt tot roomijs in dit recept. 

    Een recept van Hidde de Brabander
    Miniatuurvoorbeeld
  • Pindakaasijs met popcorn brittle

    Zelf ijs maken?

    voorbereidingstijd 40 min
    Een recept van Perry de Man
    Perry de Man Brigade
  • Chocolade-ijstaart met hazelnoten
    De zomer is niet compleet zonder ijs. Een extra goede reden om deze ijstaart te maken.
    voorbereidingstijd 90 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust
  • Speculaas-ijs met warme kersen

    Zelf ijs maken? Dat is dus supermakkelijk. In dit recept van Rudolph leer jij speculaas-ijs maken. Voeg deze warme kersen toe en je hebt een heerlijk kerstdessert op tafel gezet!

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Mango-frambozen-nicecream met speculooscrunch

    Dit ijs is zo ontzettend lekker en zelf supermakkelijk te maken zónder ijsmachine. Rudolph deelt zijn verrassende recept. 

    voorbereidingstijd 1140 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Cookie dough ijs met honey comb

    Ijs is altijd een goed idee, al helemaal als het gaat om cookie dough ijs!

     

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

Kerstmenu samenstellen? Bekijk ook onze verzameling met kerstvoorgerechten en kersthoofdgerechten of bekijk het hele kerstmenu.

Kerstdesserts: tips

Kerstdessert van te voren maken

Ben jij aangewezen om het kersttoetje te maken dit jaar? Rudolph's tip: maak je kerstdessert van te voren. Dit kan bijvoorbeeld goed bij een panna cotta, tiramisu, trifle of chocolademousse. Sterker nog, veel van deze toetje moet je van te voren maken omdat ze opstijven in de koelkast. Opdienen en eten, handig!

Kerstdessert kiezen

Je kunt kiezen op basis van hoe snel iets te bereiden is makkelijk je het van tevoren bereidt (zoals tiramisu). Maar je kunt het kersttoetje óók afstemmen op de rest van het kerstmenu. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde ingrediënten in meerdere gangen, zoals stoofperen in je voorgerecht én je dessert

Feestelijke kersttoetjes

Hoe maak je van een dessert een grand dessert? Met andere woorden: hoe maak je het kerstdessert extra feestelijk? Een eenvoudige manier is om desserts in glaasjes te serveren. Dit kan met alle klassiekers: tiramisu, panna cotta, crème brûlée of chocolademousse. Een andere eyecatcher is om de hoogte in te gaan met grote torens. Dit werkt perfect bij pavlova's, taarten of een triffle

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.