De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kerst-nagerechten

Kerstdesserts zijn de uitgelezen kans om een indruk achter te laten die tot de volgende feestdagen blijft hangen. Welke van kerstnagerechten van 24Kitchen kies jij?
Kersttulband met ganache

Chef aan het woord

Rudolph van Veen

rudolph portret

'Mijn favoriete nagerecht met Kerst? Een klassieke kersttrifle, romige chocolademousse of hemelse macarontaart. Eén ding is zeker: kerstdesserts mogen indruk maken.'

Klassieke kerstdesserts

Het kerstdiner afsluiten met een knal? Laat je verleiden door deze heerlijke, klassieke nagerechten die perfect passen bij de feestelijke sfeer.

Makkelijke kerstdesserts

Kerst is al genoeg geregel: het kerstnagerecht mag dus best wat makkelijker zijn. Met onderstaande selectie hoef je niet te in te leveren op smaak. Indruk maken én snel op tafel: win-win!

Luxe kerstdesserts

Voor jou kan het niet luxe genoeg! Probeer één van deze luxe kerstnagerechten voor een spetterende afsluiting van je kerstavond. 

Kerstdesserts met ijs

Gek op ijs? Kies voor een kerstnagerecht met ijs: van een klassieke ijsbombe tot limoncello-kwarkijs. Deze selectie is voor de échte ijsliefhebber.

Kerstmenu samenstellen? Bekijk ook onze verzameling met kerstvoorgerechten en kersthoofdgerechten of bekijk het hele kerstmenu.

Kerstdesserts: tips

Kerstdessert van te voren maken

Ben jij aangewezen om het kersttoetje te maken dit jaar? Rudolph's tip: maak je kerstdessert van te voren. Dit kan bijvoorbeeld goed bij een panna cotta, tiramisu, trifle of chocolademousse. Sterker nog, veel van deze toetje moet je van te voren maken omdat ze opstijven in de koelkast. Opdienen en eten, handig!

chocolademousse

Kerstdessert kiezen

Je kunt kiezen op basis van hoe snel iets te bereiden is makkelijk je het van tevoren bereidt (zoals tiramisu). Maar je kunt het kersttoetje óók afstemmen op de rest van het kerstmenu. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde ingrediënten in meerdere gangen, zoals stoofperen in je voorgerecht én je dessert

Miniatuur

Feestelijke kersttoetjes

Hoe maak je van een dessert een grand dessert? Met andere woorden: hoe maak je het kerstdessert extra feestelijk? Een eenvoudige manier is om desserts in glaasjes te serveren. Dit kan met alle klassiekers: tiramisu, panna cotta, crème brûlée of chocolademousse. Een andere eyecatcher is om de hoogte in te gaan met grote torens. Dit werkt perfect bij pavlova's, taarten of een triffle

pavlova recept