Oranjebloesemvla
-
Halveer het vanillestokje. Verwarm de melk en de slagroom in een pan met de vanillestokje tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat 30 minuten trekken.
-
Klop de eidooiers los met de suiker en de maïzena. Breng de vanille-melk bijna opnieuw aan de kook. Giet door een zeef boven het eidooiermengsel en meng tot een gladde massa.
-
Voeg het oranjebloesemwater toe. Giet de massa in een schone pan en kook op matig vuur terwijl je blijft roeren tot een dikke vla. Stort uit op een groot bord, dek af met huishoudfolie. Laat de vla 30 minuten afkoelen en zet daarna voor minstens 1 uur in de koelkast.
Opbouwen trifle
-
Kook 300 ml van het vocht van de peren in tot een siroop en laat afkoelen. Halveer de peren.
-
Verdeel de plakken cake over de bodem van de trifleschaal. Verdeel de gehalveerde peren met de snijkant rondom in de schaal en verdeel de rest in het midden. Verdeel de ingekookte siroop over de schaal. Schep de oranjebloesemvla over de lagen met peren en cake. Laat 30 minuten rusten in de koelkast
-
Klop de slagroom tot zachte pieken en verdeel over de vla. Hak de chocolade en versier de trifle.
0 reacties