De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

trifle met glühweinperen

Trifle als dessert mag echt niet ontbreken in jouw kerstmenu. Maak dit recept van Miljuschka gemakkelijk thuis.

4 min (voor)bereidingstijd
Snel met Mil Kerst trifle met glühweinperen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Dit dessert combineert twee populaire kerstnagerechten: trifle en stoofperen. Maak het makkelijk en snel met mijn recept.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Oranjebloesemvla 

  1. Halveer het vanillestokje. Verwarm de melk en de slagroom in een pan met de vanillestokje tot tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat 30 minuten trekken.

  2. Klop de eidooiers los met de suiker en de maïzena. Breng de vanille-melk bijna opnieuw aan de kook. Giet door een zeef boven het eidooiermengsel en meng tot een gladde massa.  

  3. Voeg het oranjebloesemwater toe. Giet de massa in een schone pan en kook op matig vuur terwijl je blijft roeren tot een dikke vla. Stort uit op een groot bord, dek af met huishoudfolie. Laat de vla 30 minuten afkoelen en zet daarna voor minstens 1 uur in de koelkast.  

    Deze vla kan je makkelijk een dag van tevoren maken.  

Opbouwen trifle 

  1. Kook 300 ml van het vocht van de peren in tot een siroop en laat afkoelen. Halveer de peren. 

  2. Verdeel de plakken cake over de bodem van de trifleschaal. Verdeel de gehalveerde peren met de snijkant rondom in de schaal en verdeel de rest in het midden. Verdeel de ingekookte siroop over de schaal. Schep de oranjebloesemvla over de lagen met peren en cake. Laat 30 minuten rusten in de koelkast 

  3. Klop de slagroom tot zachte pieken en verdeel over de vla. Hak de chocolade en versier de trifle. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker