Shirma’s hamburgers
-
Meng het gehakt samen met een ei, de ketjap, ketchup, zwarte peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie en koriander in een kom.
-
Maak ongeveer 6 balletjes van 100 gram. Druk de balletjes in de palm van je hand plat en vorm naar een burger.
-
Doe wat boter in een hete pan en bak de hamburgers in 3 tot 4 minuten medium-well. Leg er een plakje cheddar en laat smelten.
-
Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes.
-
Snijd de sesambolletjes open en rooster broodjes in een koekenpan goudbruin.
-
Doe de burger met kaas op het geroosterde broodje. Garneer met de sla en tomaat.
Burgersaus
-
Snijd de jalapeño in kleine stukjes.
-
Doe de mayonaise, ketchup, mosterd, zwarte peper en jalapeñostukjes naar smaak in een kom en meng dit tot een burgersaus.
-
Serveer de burgersaus op de hamburgers.
Coleslaw
-
Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes.
-
Snijd de rode ui, paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
-
Meng wortel en spitskool samen met de augurk, zwarte peper, zout, suiker, azijn, mosterd, mayonaise en de rozijnen in een kom en zet voor minimaal een uur in de koelkast voordat je het met de burger serveert.
0 reacties