De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shirma’s hamburgers met coleslaw

Zelf hamburgers maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte hamburgers met coleslaw in het programma Shirma's Soul Food.

Shirma Hamburger Coleslaw

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Wil je snel een paar heerlijke hamburgers op tafel zetten? Dat kan met mijn recept. Binnen 30 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel. De hamburgers kruid ik Caribbean style. En maak ze af met een heerlijk pittige burgersaus en crunchy coleslaw."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Shirma’s hamburgers

  1. Meng het gehakt samen met een ei, de ketjap, ketchup, zwarte peper, zout, knoflookpoeder, uienpoeder, peterselie en koriander in een kom. 

  2. Maak ongeveer 6 balletjes van 100 gram. Druk de balletjes in de palm van je hand plat en vorm naar een burger.  

  3. Doe wat boter in een hete pan en bak de hamburgers in 3 tot 4 minuten medium-well. Leg er een plakje cheddar en laat smelten.

  4. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes.

  5. Snijd de sesambolletjes open en rooster broodjes in een koekenpan goudbruin.

  6. Doe de burger met kaas op het geroosterde broodje. Garneer met de sla en tomaat. 

Burgersaus

  1. Snijd de jalapeño in kleine stukjes.

  2. Doe de mayonaise, ketchup, mosterd, zwarte peper en jalapeñostukjes naar smaak in een kom en meng dit tot een burgersaus.

  3. Serveer de burgersaus op de hamburgers. 

Coleslaw

  1. Snijd de spitskool en wortel in dunne reepjes. 

  2. Snijd de rode ui, paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.

  3. Meng wortel en spitskool samen met de augurk, zwarte peper, zout, suiker, azijn, mosterd, mayonaise en de rozijnen in een kom en zet voor minimaal een uur in de koelkast voordat je het met de burger serveert.

Wat te eten bij een hamburger?

“Ik eet het liefst zelfgemaakte coleslaw bij mijn hamburger. Het sappige vlees is een perfecte match met de frisse en crunchy coleslaw. Ook maak ik ook altijd een burgersaus met jalapeños to spice it up.” 

Shirma Hamburger Coleslaw

Shirma’s geheime tip voor hamburgers

“Ik smeer de broodjes altijd in met mayonaise voordat ik ze ga roosteren. Door het vet in de mayonaise worden ze extra krokant en goudbruin. Geloof mij die crunch is life!”  

Mayonaise

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker