Stappenplan
-
Snijd de radijzen in plakjes en de kleine rode ui in ringen of smalle partjes. Doe in een kommetje, overgiet met het sap van 1 limoen en bestrooi met zout. Voeg evt een klein scheutje water erbij.
-
Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de rode ui grof. Pluk en hak de koriander incl. takken grof.
-
Pureer de kikkererwten, ui, koriander, garam masala, limoensap, zout en peper, bakpoeder en 1-2 el paneermeel. Voeg evt. een scheutje water toe als het mengsel te droog is.
-
Doe over in een kom. Vorm met de hand burgers ter grootte van de portobello’s en haal ze door het paneermeel. Zet ze even in de koelkast.
-
Verhit de grillpan. Wrijf de portobello’s in met de olie, bestrooi met zout en peper en grill ze gaar in de grillpan.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwtenburgers in 3-4 minuten per kant goudbruin. Doe nog even de deksel erop om ze van binnen warm te krijgen.
-
Beleg 2 portobello’s met een kikkererwtenburger, ingelegde radijs en ui, een lepel mangochutney en blaadjes koriander. Dek af met een tweede portobello. Steek evt. vast met een prikker.
-
Serveer de Portobello-burgers met de pappadums en de overige radijs en ui.
0 reacties