1. Snijd de kip in stukken (drumsticks, kippendij, vleugels, borst).
2. Doe de kip in een kom met de karnemelk en breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
3. Kruid de bloem met de specerijen en 2 eetlepels zout. Neem 5 eetlepels van de karnemelkmarinade en meng door de bloem.
4. Haal de kip uit de karnemelk en haal flink door de bloem, zodat de kip goed bedekt is. Leg een rooster op een bakplaat en leg de met bloem bedekte kip erop.
5. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 160˚C.
6. Maak ondertussen de coleslaw: Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan. Snijd de kool en bosui fijn. Doe de rest van de ingrediënten erbij, meng goed en bewaar in de koelkast.
7. Frituur de kipstukken per onderdeel (bouten hebben langer nodig dan filets) in circa 15-20 minuten gaar en krokant. Bestrooi met een snuf zout en laat uitlekken op keukenpapier.
8. Serveer de fried chicken met de coleslaw.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties