Lange vingers voor tiramisu
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
-
Meng de custard met de bloem. Spatel het eiwit door de eidooiers en zeef de custardbloem erboven.
-
Roer goed door en schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.
-
Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bestrooi de lange vingers met suiker en bak ze circa 15 minuten in de oven.Â
Tiramisu
-
Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
-
Klop de eidooiers met de resterende suiker schuimig.
-
Roer de mascarpone los en meng de eidooiers erdoor. Spatel het eiwit erdoor.
-
Meng de likeur met de koffie.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met lange vingers en kwast ze in met het koffiemengsel.
-
Schep de helft van het mascarponemengsel erover en rasp er chocolade op.
-
Leg er nog een laag lange vingers op, rasp er chocolade over en lepel de rest van het mascarponemengsel erover.
-
Strijk de bovenkant en laat de tiramisu opstijven in de koelkast.
-
Bestuif voor het serveren met cacaopoeder.
0 reacties