24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Hidde de Brabander

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander

Hidde de Brabander (1980) wilde jarenlang kunstenaar worden, maar besloot op zijn veertiende toch de banketbakkerij in te gaan. Geinspireerd door de bakker aan de overkant van zijn straat schreef hij zich in voor de banketbakkersopleiding, zonder eigenlijk te weten waar hij aan begon. 

Wat hij wel wist is dat patissiers en kunstenaars aardig wat overeenkomsten kennen: als banketbakker ben je namelijk de hele dag bezig met smaken, geuren, kleuren en texturen, om die zo goed en mooi mogelijk te vormen tot gebakjes, bonbons en taarten. En zo gebeurde het dat de kinderwens van Hidde zoete werkelijkheid werd. 

Na jaren in verschillende patissiers en chocolatiers uit het hoogste segment én als chef-patissier bij menig sterrenrestaurant te hebben gewerkt, besloot De Brabander het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen bedrijf te starten. In Dreams of Magnolia (wat hij ook wel een grown up candyshop noemt) kan hij al zijn opgedane kennis en ervaring bundelen en sinds kort is hij tevens één van de chefs van 24Kitchen. 

Uiteindelijk werd Hidde bekend bij het grote publiek door zijn perfecte nougat, verkrijgbaar in de meest uiteenlopende smaken en combinaties. Bijzondere smaakcombinaties is gelijk één van zijn sterkste punten en naast nougat maakt Hidde ook macarons, taarten, 'snoep' en nog zó veel meer. 

Op 24Kitchen was Hidde de Brabander eerder al te zien in Hollandse Bakkers en sinds kort heeft hij ook zijn eigen programma: De Brabander Bakt. Hierin behandelt hij elke aflevering een basistechniek, waarna hij hierop verder borduurt en er een prachtig gerecht van maakt. 

Je kijkt vanaf 3 oktober elke werkdag om 18.30 naar De Brabander Bakt.