24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement

Chefs

Pagina's

  • Andrea van Lieshout

    Andrea van Lieshout

    Andrea van Lieshout (1977), geboren in Den Helder, groeide op in een warm gezin waar koken een belangrijke en centrale rol vervulde. Haar Antilliaanse moeder vond het belangrijk dat de kinderen ook leerden koken, en daarom mocht Andrea al jong eens per week koken voor haar familie. "Ik herinner me nog levendig dat ik als klein meisje mijn eigen dubbel gedopte tuinboontjes mocht klaarmaken en opeten. Wat een feest!" Een carrière in de horeca was dan ook een logische vervolgstap. Na de Middelbare Hotelschool werkte Andrea in verschillende restaurants en hotels rondom Amsterdam. Andrea...

    Lees meer

  • Andy McDonald

    Andy McDonald

    Andrew 'Andy' McDonald wordt in 1970 geboren in Urmston, Engeland. Na de koksopleiding heeft hij een jaar in Zürich gewerkt en vervolgens kwam hij naar Nederland. In Amsterdam werkte hij in vijfsterrenhotels, zoals in Le Meridian Apollo met chef Rob Blaauboer en in het Barbizon met chef Jean Jacques Menanteau. Vervolgens werkte Andy in de keuken van verschillende toprestaurants.De laatste jaren werkt hij als ZZP-er aan verschillende projecten die met koken te maken hebben.Andy wist al heel jong dat hij kok wilde worden. Dat kwam vooral door zijn oom, die ook chef-kok was, maar ook door...

    Lees meer

  • Angélique Schmeinck

    Angélique Schmeinck

    Nederland telt slechts twee vrouwelijke meesterkoks en één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar werkdomein beperkt zich allang niet meer tot de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, onderzoekt, inspireert, adviseert... alles met en over smaak.Angélique houdt ervan om grenzen te verkennen en te verleggen, voor zichzelf en haar publiek. Dit deed ze jarenlang als bewaakster van een Michelinster, om zich nu vooral te richten tot lezers, luisteraars en luchtreizigers. Inmiddels zijn er meerdere kookboeken van Angélique's hand verschenen, waaronder de bekroonde titels: Smaakvrienden...

    Lees meer

  • Bianca Janssen

    Bianca Janssen

    Bianca Janssen (1979) is geboren in Venray. Met Limburgs optimisme begon zij op haar 14e met een bijbaantje als afwashulp. Ze was onder de indruk van de hectiek in de keuken, de zalige geuren, de prachtige gerechten en de verse ingrediënten en wist direct dat ze kok zou worden. Vanaf dat moment heeft Bianca diverse opleidingen gevolgd om haar passie verder te ontwikkelen. Ze vond het prachtig om te zien wat er in de keuken allemaal mogelijk is, alle verse ingrediënten werden één grote inspiratiebron. Bianca werkte vanaf haar opleiding altijd op hoog niveau, met als hoogtepunt restaurant...

    Lees meer

  • Cees Holtkamp
  • Corria Houthuizen

    Corria Houthuizen

    Corria Houthuizen begon haar loopbaan als communicatie en PR specialist in de cosmeticabranche. Tijdens werkzaamheden in Frankrijk ontmoette ze een “neus”, een man met het unieke talent om parfums te creëren. Hij heeft haar voor het eerst kennis laten maken met wijn en wijnproeven om een geurenkader op te bouwen, zeg maar je neus te trainen. Na een tijdje in Zuid-Frankrijk zo ongeveer elke aanwezige wijnproducent te hebben bezocht, was ze verkocht: wijn moest en zou haar vak worden! En na eerst een paar jaar voor wijnproducenten en importeurs gewerkt te hebben, startte deze vinoloog in...

    Lees meer

  • Danny Jansen

    Danny Jansen

    Na de middelbare school wist Danny Jansen (1979) al dat hij kok of gastheer wilde worden. Hij belandde op de Koksschool in Breda, waar hij het traject van 'werkend leren volgde. Hij bleek talent te hebben en klom op van steengrill restaurant naar sterrenzaak.Daar begon de liefde voor de zoete kant zich te ontwikkelen en ging Danny zich richten op Patisserie. Bij verschillende restaurants en hotels werd hij Chef Patissier. In 2001 vroeg Rudolph van Veen hem het team van Life & Cooking te versterken, waar hij de voorbereidingen en redactie ging doen. Na vijf jaar televisie heeft hij zijn...

    Lees meer

  • De Worsten van Babel

    De Worsten van Babel

    Hugo Kennis ken je van zijn 24Kitchen-programma Smaakpupillen. Samen met Jasper en Marius Gottlieb vormt hij De Worsten van Babel: een berucht kooktrio dat een online kookprogramma maakt en culinaire theatershows opvoert. Je zou de jongens kunnen kennen als acteurs, bijvoorbeeld uit de serie Spangas, maar het zijn vooral drie goede vrienden die ontzettend van eten houden. Hun performance-kwaliteiten worden desalniettemin keer op keer in de strijd gegooid tijdens de 24Kitchen Food Truck Challenge om het publiek te overtuigen hun kookkunsten te komen proeven.

    Lees meer

  • Estée Strooker

    Estée Strooker

    Estée Strooker (1990) was als twintigjarige de eerste MasterChef van Nederland. Na haar vwo schreef ze zich in voor de studie rechten, maar pakte na een half jaar haar koffers en vertrok naar Parijs om haar passie achterna te gaan. Estée volgde daar een verkorte koksopleiding en liep stage bij toprestaurants. Eenmaal terug in Nederland wist ze: “Ik wil graag creatief aan de slag, maar het liefst ook voor mezelf werken”. De amusementssector trok haar aandacht en Estée schreef zich in voor de opleiding journalistiek met als doel ooit met koken op televisie te komen. Toen er...

    Lees meer

  • Evert te Pas

    Evert te Pas

    Evert te Pas (1971) heeft de hotelschool in Tilburg afgerond en reisde vervolgens de wereld over. Hij heeft rondgetrokken door Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Nieuw Zeeland, en Zimbabwe. Ook kookte hij op Curaçao, in Malaga, Zwitserland en Australië. Inmiddels is hij samen met zijn broer Hugo eigenaar van Bistro Noord in Amsterdam.Het is zijn beroep, maar hij heeft koken nooit als werk ervaren. Hij ziet het meer als een uit de hand gelopen hobby. "Ik kan gerechten zien ontstaan doordat ik een product zie liggen op de markt of in de winkel. Mijn brein gaat dan helemaal op hol en ik kan dan...

    Lees meer

Pagina's