Frisse aardappelsalade
-
Zet de krieltjes op met koud water en een snuf zout en kook in 15-20 minuten gaar.
-
Verhit de grillpan. Snijd de harde uiteinden van de asperges. Meng met een scheut olijfolie, zout en peper en leg in de grillpan. Dek af met een stuk aluminiumfolie en plaats hier iets zwaars op (bv een pan). Keer na een paar minuten en grill op dezelfde wijze ook de andere kant.
-
Meng in een kom de yoghurt en mosterd met wat zout en peper. Pel en snipper het sjalotje fijn. Houd een beetje bieslook over voor de garnering en snijd de rest samen met de dille fijn en meng door de dressing. Roer er 2-3 el olijfolie door.
-
Check de asperges, haal ze van het vuur als ze mooi gegrild en beetgaar zijn.
-
Verhit een koekenpan. Bestrooi de makreelfilets met zout en peper, wrijf in met een scheutje olie en leg met de huid naar beneden in de pan, druk goed aan zodat ze niet te veel omkrullen. Bak de makreel circa 2 minuten ongestoord op de huid tot deze knapperig is. Keer en bak nog circa 1 minuut aan de andere kant tot hij gaar is.
-
Voeg de doperwtjes de laatste 2 minuten van de kooktijd toe aan de aardappels.
-
Giet de aardappels en doperwten af. Laat iets afkoelen. Halveer of plet de aardappeltjes een beetje zodat ze de dressing goed kunnen opnemen.
-
Schep de aardappels en doperwten door de dressing. Snijd de asperges schuin doormidden. Houd een paar toppen over voor garnering en schep de rest door de salade.
-
Schep de salade op de borden. Leg de makreel en asperge toppen er bovenop. Snijd de overgehouden bieslook grof en strooi over het gerecht.
0 reacties