De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

provençaals stoofvlees uit de oven met easy brood

Dit Provençaals stoofvlees uit de oven op lage temperatuur met easy peasy brood is een zo'n recept waar iedereen blij van wordt. Héérlijk!

30 min voorbereidingstijd
180 min oventijd
Provençaals stoofvlees uit de oven met easy peasy brood

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Stoofvlees en zelfgemaakt brood: dippen maar!"

Bereidingswijze

Provençaals stoofvlees

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin het stoofvlees op hoog vuur bruin. Bak de spekreepjes mee. Voeg de tomaten erbij en bak even mee.

  2. Snijd de wortels in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg de Provençaalse kruiden toe. Pel en snijd de knoflook en voeg ook toe. Pel en snijd de ui in halve ringen en doe in de pan. 

  3. Voeg de kaneelstok, laurier, sinaasappelschil, kruidnagels, de rode wijn en 400 ml water toe. Bestrooi met zout en flink wat peper. Schep om, doe het deksel op de braadpan en stoof het vlees op laag vuur in 2,5 uur gaar op het vuur. Of zet in de oven op 100°C, minimaal 2,5 uur, maar liefst de hele dag.

  4. Verwarm als het stoofvlees klaar is de oven voor op 200°C.

  5. Meng het volkorenmeel, de baksoda, de specerijen en zout in een kom. Voeg de karnemelk toe, meng met een vork en kneed tot een deeg.

  6. Kneed het deeg op het met bloem bestoven werkblad kort door en vorm tot een ronde bol. Kerf een groot kruis in de bovenkant en bestrijk met melk.

  7. Bak het brood op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in 30 minuten gaar, of bekleedt een braadpan met bakpapier en bak je brood in de pan in de oven. 13. Breng het stoofvlees evt. op smaak met meer zout en peper. Serveer de stoof met dikke sneden brood.

Op hoeveel graden gaar je stoofvlees op het fornuis?

Stoofvlees bereid je het beste bij een lage temperatuur van ongeveer 90°C op het fornuis. Dit zorgt ervoor dat het vlees langzaam mals wordt zonder taai te worden.

Runderstoof

Hoe krijg je het zachtste stoofvlees?

Zacht stoofvlees krijg je door: goed vlees te gebruiken met voldoende vet en bindweefsel, genoeg vocht toe te voegen en het vlees voor een lange tijd, op een lage temperatuur te garen.

herstenstoof

Kun je stoven in een ovenschaal?

Je zou eventueel kunnen stoven in een ovenschaal in de oven. Zorgt wel dat de ovenschaal ovenbestendig is en je een deksel hebt om het geheel af te dekken zodat het vocht (niet te snel) verdampt.

Een ovenschotel met paprika, aardappelen en ei met een boerenkoolsalade. Dit komt uit het programma Lekker Snel!

Op hoeveel graden moet vlees stoven in de oven?

 Stoofvlees gaar je rond de 150°C in de oven. Dit zorgt ervoor dat het vlees langzaam mals wordt zonder taai te worden.

Bereiden runderstoof

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker