Cupcakebeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng in een andere kom het ei, met de melk, vanillemerg en zonnebloemolie. Meng beide mengsels door elkaar tot een glad beslag. Verdeel de vormpjes over de cupcaketray en vul voor drie vierde met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
Italiaans schuim
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de geraspte kokos in circa 12 minuten goudbruin. Breng in een pan het water met de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Houd een klein beetje suiker achter. Klop de eiwitten met de achtergehouden suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop bij de eiwitten en klop koud. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit een nestje op de cupcakes. Bestrooi het schuim met de geraspte kokos.
Botercrème
Breng in een pan de melk met de kurkuma en de helft van de suiker aan de kook. Houd een klein scheutje melk achter. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en het achtergehouden scheutje melk los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Schep de botercrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Opmaak
Meng het cacaopoeder door 50 gram marsepein en kneed tot de marsepein egaal bruin van kleur is. Meng het bietensap door 60 gram marsepein en kneed tot de marsepein egaal roze van kleur is. Spuit 3 kleine dopjes in het schuimnestje. Dit zijn de kopjes van de kuikentjes. Vorm van de bruine marsepein kleine oogjes en van de rode marsepein kleine snaveltjes. Duw de ogen en snaveltjes op de juiste plaats in de botercrème.
0 reacties