Stap 1:
Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd dan in plakjes. Smelt de boter.
Stap 2:
Doe de golden syrup, water en de helft van de lichte basterdsuiker in een steelpan en breng aan de kook. Blijf al roerend verwarmen tot de suiker is opgelost en een karamel-achtige saus ontstaat. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
Stap 3:
Vet een de ovenschaal in. Verdeel de plakken appel over de bodem van de ovenschaal. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg het zout en de rest van de suiker toe. Meng in een andere kom de gesmolten boter, het ei en de melk met een garde tot een glad mengsel. Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten door elkaar met een spatel.
Stap 4:
Voeg een flinke snuf zoutvlokken toe aan de iets afgekoelde karamel en breng eventueel nog iets meer op smaak met meer zoutvlokken. Giet de karamel over de appels in de ovenschaal. Giet het cakebeslag erover en bak 25-30 minuten in het midden van de oven of totdat de bovenkant van de cake licht terugveert als je er zachtjes op drukt met je vinger. Serveer met ongezoete geklopte slagroom of ijs.
1 reactie