Bereiden
• Verwarm een grillpan voor.
• Snijd de varkenslapjes in reepjes en meng de shoarmakruiden erdoor. Marineer circa 10 minuten.
• Snijd het Turks brood in de lengte door, besprenkel met arachideolie en rooster het Turks brood goudbruin en krokant.
• Pel en hak de knoflook fijn.
• Verhit voor de knoflooksaus een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten op laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de yoghurt en de halvanaise toe.
• Snijd de lente-uitjes in fijne ringen, roer het groen door de saus en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
• Verhit een scheutje arachideolie in de pan en bak de shoarma in circa 7 minuten krokant.
• Snijd de komkommer in plakjes.
• Halveer de kroppen ijsbergsla. Trek het hart eruit zodat je een soort kom krijgt, snijd de onderkant van het bakje zodat het op bord blijft staan en pluk het hart.
• Halveer de tomaatjes.
Serveren
• Verdeel de komkommer en de tomaatjes over borden. Leg de halve slakommen van ijsbergsla op de komkommer. Vul de ijsbergsla met shoarma. Serveer met een flinke lepel knoflooksaus en het Turks brood en bestrooi met de resterende lente-uitjes.
0 reacties