Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de korstjes van het brood, leg ze op een rooster en zet ze 7 minuten in de oven.
-
Verwarm intussen voor de saus een scheut zonnebloemolie in een braadpan. Bak de hele teen knoflook in de olie bruin. Voeg de blikken tomaat toe en prak de tomaten in de pan met een spatel zo fijn als je wilt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Pel voor de gehaktballen de ui en knoflook en snijd ze fijn. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze op laag vuur totdat ze glazig zijn.
-
Doe het gehakt in een kom. Voeg zout en peper, de oregano en de venkel toe. Breek de eieren boven de kom. Schraap de gebakken ui en knoflook in de kom en hussel met je handen door elkaar. Verpulver het geroosterde brood boven de mengkom en voeg de Parmezaan toe. Hak de helft van de bladpeterselie fijn, voeg toe en meng door het gehaktmengsel.
-
Rol gehaktballen van het mengsel ter grootte van golfballetjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de ballen op middelhoog vuur rondom goudbruin. Leg de gehaktballen zodra ze goudbruin zijn in de saus en laat ze garen.
-
Kook intussen de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet af.
-
Serveer de gehaktballen en saus op de spaghetti. Garneer met extra geraspte parmezaan en wat overgebleven bladpeterselie.
0 reacties