Risotto
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Stap 2:
Pel en snipper de ui. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Scheur de oesterzwammen. Verhit een scheut olijfolie in het bakelement en bak de ui, pompoen, oesterzwammen en de risottorijst circa 10 minuten. Schep regelmatig om.
Stap 3:
Voeg de helft van de wijn, warme kippenbouillon en alle takjes tijm toe en roer door. Gaar de risotto voor circa 15 minuten.
Gevulde kippendijen
Stap 1:
Leg de kippendijen met de gladde kant naar beneden op een bord. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel samen met de oregano over de kip. Bestrooi met peper. Vouw de kippendijen dicht.
Stap 2:
Rol om iedere kippendij een plak parmaham en prik de sluiting vast met cocktailprikkertjes, zodat het een strak rolletje wordt.
Stap 3:
Roer risotto goed door. Voeg de rest van de wijn en bouillon toe tot de risotto weer onder staat. Leg de kippendijen in de risotto. Gaar nog circa 20 minuten. Haal dan de kippendijen uit de airfryer.
Stap 4:
Snijd de paprika in blokjes en spatel met de doperwten door de risotto. Breng op smaak met Parmezaanse kaas, roomboter en zout en peper. Serveer met de gevulde kippendijen.
0 reacties