De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Danny Jansen

Chef
Specialiteiten
Wokken & patisserie
Inspiraties
Recepten uit antieke kookboeken
Favoriete ingrediënten
Verse kruiden
Favoriete recept
Saté in ketjap-chilisaus met gebakken courgette
Danny Jansen

Waarom ik ben gaan koken?

 

Na de middelbare school wist ik al dat ik kok of gastheer wilde worden. Ik belandde op de Koksschool in Breda, waar ik het traject van werkend leren volgde. Vervolgens ging ik van steengrillrestaurant naar sterrenzaak.

Daar begon de liefde voor de zoete kant en Patisserie zich te ontwikkelen. Bij verschillende restaurants en hotels ben ik Chef Patissier geworden. In 2001 vroeg Rudolph van Veen mij het team van Life & Cooking te versterken, waar ik de voorbereidingen en redactie ging doen. Na vijf jaar televisie heb ik mijn kennis verder verbreed bij het prestigieuze magazine Culinaire Saisonnier en Pâtisserie & Desserts.

Wat maakt mijn eten zo lekker? 

Ik ben een fervent verzamelaar van antieke kookboeken, mijn oudste geschriften stammen uit het jaar 1620. Mijn liefde voor koken bestaat vooral uit de liefde voor het samenzijn met dierbaren en samen genieten van lekker eten: lekker eten gaat niet over sterren, kreeft of kaviaar. Ik geniet als ik samen eet met mijn familie, gezelligheid, daar gaat het om. Een gerecht is in mijn ogen succesvol wanneer het bereid is met liefde: voor elkaar, maar ook voor de natuur. 

Waar kun je mij van kennen? 

Ik heb meegewerkt aan verschillende boeken en ook deelgenomen aan diverse kook- en patisseriewedstrijden, waaronder zeven keer het Nederlands Kampioenschap Patisserie, oftewel de Dutch Pastry Award.

In september 2017 bracht ik een nieuw kookboek uit, genaamd Wokking Lekker. In dit boek laat ik zien wat je allemaal met een wok kunt maken, en dat is meer dan je waarschijnlijk denkt! Aan de hand van uiteenlopende gerechten, verschillende bereidingswijzen en de nodige tips & tricks loods ik je door de wijde wereld van wokken. Alle gerechten zijn makkelijk, lekker en snel te maken, en hebben bovendien de focus op groenten. Bij elk recept kies je zelf welke rijst- of noedelsoort je wil gebruiken en sauzen kun je zelf maken of - lekker makkelijk - bij de supermarkt of toko halen.

Welke programma's maak ik voor 24Kitchen?

Ik presenteer het programma Koken voor een Week. In dit programma laat ik zien hoe je doordeweeks binnen een kwartier een heerlijke maaltijd op tafel kan zetten. Hoe ik dat doe? Door op zaterdag voorbereidingen te treffen voor de rest van de week. 

Ik ben ook te zien in Zoals Alleen Oma Dat Kan. Ik ga in dit programma op zoek naar de culinaire geheimen van oma's die goudmijnen uit de Indonesische keuken in hun geheugen met zich meedragen. Recepten die al generaties lang worden doorgegeven en die het meer dan waard zijn om te bewaren en nooit te vergeten.

Ook ben ik te zien in het programma Grenzeloos Koken. Samen met andere chefs brengen we de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer deel ik samen met chefs Miljuschka, Giovanni, Estée en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

Een andere serie waar ik aan deelneem op 24Kitchen is De Makkelijke Maaltijd on Tour. 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Estée en ik helpen je met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker!

Mijn programma's

  • Danny Everyday fry-day
    Every day Fry-day

    Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

  • Koken voor een week
    Koken Voor Een Week

    Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

  • Wokking Lekker
    Wokking Lekker

    Danny Jansen geeft slimme kooktips en laat je zien wat je allemaal met een wok kunt maken. Ook deelt hij zijn beste wokgrappen!

  • Zomersmaken
    Zomersmaken

    Geen tijd om de Zin in de Zomer Special te kijken? Check dan Zomersmaken, de korte variant van de special. Heerlijk genieten, zodat je elke dag je portie wereldse inspiratie kunt opdoen. 

  • Klassieke appeltaart
    Feest Special

    Het is feest want 24Kitchen bestaat 5 jaar! Miljuschka en Danny laten je graag zien hoe je ons meest populaire recept maakt; appeltaart!

  • Hollandse Bakkers
    Hollandse Bakkers

    Bakliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Bakkers. Verschillende  bakkers laten zien hoe je hun favoriete lekkernijen zelf thuis in een handomdraai op tafel kan zetten.

  • De Frisse Start
    De Frisse Start

    Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden.

  • Deelcember Verrassingsdiner
    Deelcember Verrassingsdiner

    In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner.

  • 24Kitchen Christmas Special
    24Kitchen Christmas Special

    De chefs vieren kerst in Lapland met elkaar. Iedereen kookt een andere gang van het kerstdiner.

  • Winterkost
    Winterkost

    In Winterkost reizen de chefs van 24Kitchen naar Fins Lapland voor avontuur en lekker eten. In elke aflevering zie je een bijzondere locatie, waar na een spannende activiteit gekookt wordt.

  • ZOADK-ART
    Zoals Alleen Oma Dat Kan

    Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

     

  • 24Christmas
    24Christmas

    Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen.

  • De Makkelijke Maaltijd
    De Makkelijke Maaltijd

    Binnen een half uurtje een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel voor het hele gezin?

  • Grenzeloos Koken
    Grenzeloos Koken
    Op vakantie in je eigen keuken? Onze culinaire reisleiders inspireren je met de heerlijkste recepten vanuit de hele wereld.

Mijn recepten

  • Tarte tatin uit de airfryer

    Deze Franse klassieker maak je eenvoudig in de airfryer. Chef Danny deelt zijn recept.

    voorbereidingstijd 25 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Aardappelgratin met viskoekjes uit de airfryer

    Een favoriet van jong en oud: viskoekjes. Danny deelt zijn Airfryer-recept voor deze heerlijke viskoekjes met aardappelgratin.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Fried sushi met garnaal uit de airfryer

    Sushi, afhaal-favoriet van velen. Maar wist je dat je het ook zelf kan maken met de airfryer? Danny legt je in dit recept uit hoe.

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 45 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
  • Indisch stoofvlees

    Het recept voor Indonesisch stoofvlees is makkelijker dan je denkt! Daging rendang zit vol met verschillende kruiden en heerlijke smaken.

    voorbereidingstijd 20 min
    wachttijd 120 min
    Een recept van Danny Jansen
    Danny Jansen
Toon alle recepten van Danny Jansen

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.