Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Aardappelgratin
Stap 1:
Snijd de aubergines in plakken, besprenkel ze met olie bak ze voor 5 minuten in de airfryer. Snijd ondertussen de aardappels en de courgette in plakjes. Meng de melk, room en het ei en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en zout en peper.
Stap 2:
Haal de aubergines uit de airfryer en zet de temperatuur op 160ºC. Leg de aardappels, courgette en gegrilde aubergines om en om in de bak van de airfryer. Verdeel daarna de olijven over de groente en aardappels.
Stap 3:
Schenk het roommengsel over de bakvorm en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de aardappelgratin in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Viskoekjes
Stap 1:
Maal de witvis fijn in de hakmolen. Voeg dan de Italiaanse kruiden, maiszetmeel en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout. Maak vier koekjes van de fijngehakte witvis.
Stap 2:
Kluts het ei. Wentel de viskoekjes door de bloem dan door het ei en als laatst door het paneermeel.
Stap 3:
Leg de viskoekjes op het rooster van de airfryer. Bak voor 5 minuten. Draai daarna om en bak nog eens voor 5 minuten.
Salade:
Meng de mosterd en de azijn en voeg druppelsgewijs de olie toe. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan de dressing en roer goed door. Serveer de salade bij de aardappelgratin en de viskoekjes.
0 reacties